Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Demokraatti julkaisee – Tällainen oli historiallinen meili, jossa keskusta ilmoitti epäluottamuksestaan Antti Rinnettä kohtaan

Lehtikuva
Keskustalla ei ollut luottamusta Antti Rinteeseen, Antti Kurvinen (kuvassa) kertoi asiasta myös kirjallisesti pääministerille.

Hallituskriisin tiiviitä ratkaisuvaiheita elettiin koko eilisillan ajan. Hallituspuolueet yksi kerrallaan antoivat pääministeri Antti Rinteelle (sd.) tukensa.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Yksi, keskusta kuitenkin puuttui tukea antaneiden joukosta. Elinkeinoministeri, keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ei saanut sellaista viestiä ulos, jossa olisi selkeäsanaisesti kerrottu, mistä puolueen epäluottamus pääministeri Antti Rinnettä kohtaan kumpuaa.

Asiaa hämmästellyt Rinne luonnehtikin keskustan lausuntoja myöhään eilen illalla SDP:n puoluevaltuuston jälkeen vaikeaselkoisiksi.

– Täytyy todeta, että jos minun viestintääni on sanottu epäselväksi, niin kyllä keskustan viestintä on vielä epäselvempää. Tällä hetkellä ei ole oikein tietoa siitä, että mitä he tarkoittavat ja mitä he haluavat tässä tilanteessa. Sen takia ajattelen, että ihan oman oikeusturvani takia haluan saada vastauksen kyllä tai ei, Rinne vetosi voimakkaasti.

– Onko valmiutta jatkaa pääministerin kanssa hallitusyhteistyötä ja sitä mitkä ne periaatteet ovat, että he ovat sitä mieltä mitä ovat kyllä tai ei, Rinne jatkoi.

Keskiyöllä Helsingin Sanomissa julkaistussa haastattelussa Rinne lisäsi vielä haluavansa keskustalta kirjalliset perusteet sille, miksi puolueessa on epäluottamusta häntä kohtaan.

Katri Kulmuni on tänään kertonut, että tällaiset kirjalliset perusteet on annettu.

Demokraatti julkaisee nyt tämän historiallisen sähköpostiviestin:

Pyynnöstänne toteamme myös kirjallisesti seuraavaa:

Keskustan eduskuntaryhmä ja Keskustan puoluehallitus eivät luota pääministeri Antti Rinteeseen.

Syynä on kokonaisarvio hallituksen toimintakyvystä, luottamuksesta ja uskottavuudesta.

Tällaisen viestin siis toimeksiannon saaneena keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen on eilen lähettänyt pääministeri Antti Rinteelle.

Myöhemmin tänään keskipäivällä Antti Rinne esitti hallituksensa eronpyynnön tasavallan presidentille Sauli Niinistölle.

Hallitus jatkaa toimitusministeristönä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE