Politiikka

Demokraatti kertoi vaietusta kokoomusongelmasta marraskuussa – Yle jatkaa teemasta perjantaina – ”Saman tien tartuttiin asiaan”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Kokoomuksen puoluetoimistolla on ollut vakavia työilmapiiriin liittyviä ongelmia, kertoo Yle.

Puheenjohtaja Petteri Orpo myöntää asian Ylelle, mutta sanoo, että ongelmat ovat nyt takanapäin.

– Meillä kieltämättä oli haasteita syksyllä henkilöstön kanssa, mutta kun niistä itse kuulin, saman tien tartuttiin asiaan, Orpo sanoo Ylelle.

Ylen nimettömien kokoomuslähteiden kritiikki kohdistuu etenkin puoluesihteeri Janne Pesoseen ja hallintopäällikkö Timo Eloon. Puoluetoimistolla väitetään esiintyneen muun muassa alaisten nöyryyttämistä ja roisia kielenkäyttöä.

Hallintopäällikkö Elo kiistää Ylelle, että työntekijöitä olisi kohdeltu epäasiallisesti. Puoluesihteeri Pesonen taas sanoo, että jos tuon tyyppistä toimintaa on ollut, siihen on pyritty puuttumaan välittömästi.

Demokraatti kertoi kokoomuksen tilanteesta jo marraskuun alussa. Kokoomuksen ohjelmapäällikkö Anna Munsterhjelmin some-päivityksestä syntyi käsitys, että hän on joutunut jäämään sairauslomalle työyhteisöongelmien takia.

– Vuosi sitten olin töissä Suomen parhaimmaksi rankatussa työyhteisössä ja oli aika onnellista, nyt oon toista viikkoa sairauslomalla hiukan päinvastaisista syistä, Munsterhjelm kirjoitti Instagramissa 2.11.

Ohjelmapäällikön päivityksestä kertoi aiemmin Länsi-Savo.

Tuolloin Demokraatti tavoitti puoluesihteeri Pesosen viimein sähköpostilla. ”Tähän asiaan liittyen kommentteja antaa hallintopäällikkö Elo”, Pesonen vastasi.

Munsterhjelmin Instagram-kirjoituksesta Elo totesi Demokraatille, että ”sama päivitys on luettu kuin muutkin”. Päivityksen jälkeen puoluetoimistossa on käyty keskusteluja.

– Käytiin keskustelut, onko meillä jotain suurempaa murhetta – kun tuli ulkopuoleltakin kyselyjä, mitä tapahtuu. Suurempaa murhetta ei löytynyt. Meillä on matala kynnys, jos mitään viitteitä tulee, että on häiriöitä, niin aina yritetään ratkoa. Ei tällä hetkellä ole mitään isompaa päällä, Elo sanoi.

– Tekemättömät työthän se on, mikä tässä aina kaikkia painaa. Se on tämän työn tilanne, aina on jotain mitä vielä voisi tehdä, sen kanssa pitää vaan oppia elämään. Isot paineet paljon töitä – siksi on hirmu tärkeää, että kaikki jaksavat ja voivat hyvin. Jatkuvasti me sitä seuraamme. Yritetään lukea pieniäkin viitteitä, jos joku meinaa väsyä, kyllähän nämä aika kuluttavia töitä ovat.

Kun Demokraatti tavoitti päivää myöhemmin Musterhjelmin, tämä sanoi, ettei sairausloman syynä ollut työmäärä, vaan että ”syyt ovat puoluejohdolla selvillä”.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat