Kotimaa

Duudson-Hildén heitti voltin Valkoisessa talossa – HS: ”Käytännössä me ollaan Obaman digijengi”

Lehtikuva
Lehtikuva

Duudsonista tuttu Jukka Hildén oli presidentti Barack Obaman ja tämän vaimon Michellen vieraana Valkoisessa talossa torstaina yhtenä 70 digitaalisesta vaikuttajasta. Hildén kertoo Helsingin Sanomissa vierailustaan, joka koetteli salaisen palvelun miehiä.

– Ensin me kierrettiin Valkoisessa talossa katsomassa paikkoja ja kun tultiin puutarhaan, ajattelin, että mäpä heitän tossa nurtsilla voltin. Ja niin heitinkin, Hildén kuvailee HS:ssa.

– Meni noin kolme minuuttia niin Hildénin poika melkein lensi pihalle Valkoisesta talosta. Niillä salaisen palvelun miehillä oli huumori aika vähissä.

Hildén vetää Los Angelesissa Rabbit Films USA – tuotantoyhtiötä. Hän kertoo hämmästyneensä, että yhteys Obamaan ei jäänekään yhteen iltaan.

– Tämä oli paljon isompi juttu kuin olin kuvitellut, Hildén arvioi HS: lle illallisen jälkeen.

Trump edustaa kaikkea sitä, mitä olen aina vastustanut.

Hänen mukaansa Obama aikoo jatkaa työtä koulutuksen, ilmastomuutoksen ja terveydenhoidon parissa presidenttikauden jälkeen.

– Meitä pyydettiin Obaman epämuodollisiksi neuvonantajiksi. Käytännössä me ollaan Obaman digijengi, joka pohtii, miten erityisesti nuoret voidaan saada ylös sohvalta ja mukaan, Hildén sanoo haastattelussa.

Hän uskoo kuuluvansa valittuihin, koska Duudsonit ovat puhuneet samoista asioista kymmenen vuotta: koulukiusaamista vastaan, liikkumisen puolesta.

Hildén tunnustaa HS:lle ihailevansa Obamaa (”se on ihan bad ass”), mutta ei tulevaa presidenttiä Donald Trumpia (”se kuvottaa”).

– Trump edustaa kaikkea sitä, mitä olen aina vastustanut: kiusaamista, seksismiä ja narsismia. Sehän uhkaa ottaa ilmastonmuutostyön pöydältä, kun kiinalaiset ovat muka keksineet sen, Jukka Hildén ihmettelee haastattelussa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat