Politiikka

Eduskunnan täysistunnot alkavat ensi viikolla – näin PS ja siniset istuvat salissa

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Elokuussa 2015 eduskuntatalo oli huputettuna remontin vuoksi.
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Elokuussa 2015 eduskuntatalo oli huputettuna remontin vuoksi.
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Elokuussa 2015 eduskuntatalo oli huputettuna remontin vuoksi.

Perussuomalaisten ja sinisten eduskuntaryhmien jäsenet istuvat jatkossakin vierekkäin eduskuntasalissa. Eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Tuula Kulovesi kertoo Demokraatille, että uusi istumajärjestys vahvistettiin eduskunnan täysistunnossa juuri ennen kesätauon alkamista.

– Perussuomalaisten ryhmä ja sinisten ryhmä jakavat perussuomalaisten vanhat istumapaikat siten, että sinisten jäsenet istuvat vasemmalla ja perussuomalaisten jäsenet oikealla puolella eduskuntasalin etuosasta katsottuna.

Perussuomalaisten oikealle puolelle jää siis keskustan eduskuntaryhmä ja sinisten vasemmalle puolelle vihreiden ryhmä.

Järjestyksen muuttamista voi pitää yhteispäätöksenä.

Tuula Kulovesi, kuinka tällaiseen istumajärjestykseen päädyttiin?

– Perussuomalaisten ja sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmät keskustelivat asiasta keskenään, ja tämä esitys oli keskustelujen lopputulema. Puhemiesneuvosto on myös käsitellyt esityksen ja myös eduskunnan täysistunto käsitteli sen. Järjestyksen muuttamista voi siis pitää yhteispäätöksenä.

Eduskunnan syysistuntokausi käynnistyy ensi viikolla, kun tiistaina 5.9. pidetään syksyn ensimmäinen täysistunto remontoidussa eduskuntatalossa.

Istumajärjestys ei ole syksyn ainoa uudistus, vaan sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoi eilen eduskunnan keskuskanslian vahvistaneen uuden vaihtoehto –eduskuntaryhmän nimimuutoksen. Nykyään perussuomalaisista kesäkuun alussa irtautunut eduskuntaryhmä tunnetaan nimellä sininen eduskuntaryhmä (s.).

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat