Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Eduskunnan turvallisuusjohtaja vuosi itse Sipilän tapausta koskevat turvakameranauhat medialle – pääsihteeri Paavola: ”Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös”

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Eduskunnan turvakameran tallenne kansanedustaja Juha Sipilään kohdistuneesta hyökkäyksestä 19. tammikuuta 2021.

Eduskunnan turvallisuusselvityksen mukaan MTV:n julkaisemat tallenteet kansanedustaja Juha Sipilään (kesk.) kohdituneesta hyökkäyksestä ovat peräisin eduskunnan turvavalvontakameroista.

Simo Alastalo

Turvallisuusjohtaja Jukka Savola on omassa selvityksessään todennut luovuttaneensa kameratallenteet medialle itse. Kuvat sai ensimmäisenä haltuunsa MTV:n uutiset.

Savola on aiemmin antanut ymmärtää, etteivät kuvat olisi peräisin eduskunnan kameroista.

Eduskunnan pääsihteerin Maija-Leena Paavolan mukaan Savolalle jupakasta aiheutuvat seuraukset arvioi eduskunnan kansliatoimikunta Paavolan esittelystä.

– Sitä mitä tulen esittelemään en vielä sanoisi. Jukka Savolan on saatava tieto ensisijaisesti, Paavola toteaa Demokraatille.

Paavola ei muista, että eduskunnan turvakameroiden tallenteita olisi aiemmin vuodettu medialle. Tallenteiden vuotaminen ei hänen mukaansa ole myöskään hyväksyttävää.

– Kyllä, se on ollut käytäntö tähän saakka ja tulee olemaan tulevaisuudessakin. Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös ja tietenkin myös se, että hän on vasta nyt tuonut sen esille kuukauden kuluttua eikä ole kertonut asiasta kansliajohdolle tai puhemiehille.

Kansliatoimikunta kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen arvioimaan Savolan toimintaa mahdollisesti jo ensi viikolla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
4.3.2021
Vaalijohtaja: Tiedot vaalivirkailijoiden saamisesta rohkaisevia – terveysasioiden ohella puolueet ja ehdokkaat joutuvat pohtimaan myös taloutta
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE