Politiikka

Eduskunnassa luvassa perjantaina hurja jännitysnäytelmä, Susanna Koski muutti mieltään: ”Olosuhteet ovat muuttuneet oleellisesti ja merkittävästi”

Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski kertoo muuttaneensa mieltään Vaasan sairaalan laajaa päivystystä koskevassa asiassa.

– Olosuhteet ovat muuttuneet oleellisesti ja merkittävästi, eli tässä uudessa tilanteessa tuen kansalaisaloitetta, Koski vastaa Demokraatille torstai-iltana tekstiviestillä.

Demokraatti kertoi aiemmin tänään, kuinka eduskunnassa äänestetään huomenna siitä, saako Vaasan sairaala laajan ympärivuorokautisen päivystyksen oikeudet vai ei. Sipilän hallitus rajasi laajan päivystyksen sairaalat kahteentoista ja Vaasan sairaala jäi ulkopuolelle.

Se nousi jälleen tällä viikolla esiin sosiaali- ja terveysvaliokunnassa kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven (r.) toimesta. Kansalaisaloite Vaasan sairaalan laajojen päivystysoikeuksien puolesta otettiin käsittelyyn.

Nyt eduskunnassa äänestetään jo huomenna siitä, hyväksytäänkö kansalaisaloite tai sen mukainen lakiesitys. Rehn-Kivi vei asian juuri tänään äänestykseen suuressa salissa.

Eduskunnassa on nyt epäselvyyttä siitä, mitä äänestys käytännössä tarkoittaisi. Kysymys tiivistyy siihen, ehdotetaanko kansalaisaloitteen hyväksymistä vai sen mukaisen lakiesityksen hyväksymistä – ja onko näillä erilaiset seuraukset sen suhteen, miten laki tulisi hyväksytyksi.

Demokraatti kysyi eronnutta Sipilän hallitusta edustavien puolueiden Vaasan vaalipiirin kansanedustajilta ennen uusinta käännettä kantaa siihen, kannattavatko he kansalaisaloitetta vai kokoomuksen, keskustan ja sinisten sosiaali- ja terveysvaliokunnassa kannattamaa pontta.

Kansalaisaloitteen hylkääminen ja siihen liitetty ponsi voitti sosiaali- ja terveysvaliokunnissa vain äänin 9–8 sinisten edustaja Vesa-Matti Saarakkalan asetuttua opposition riveihin tukemaan kansalaisaloitetta. Myös sinisten toinen Vaasan vaalipiirin kansanedustaja Reijo Hongisto kertoo Saarakkalan tavoin olevansa kallistumassa kansalaisaloitteen hyväksymisen kannalle.

Keskustan edustajista myös Tuomo Puumalan kanta on auki. Lisäksi helsinkiläinen Pekka Puska (kesk.) kertoi Demokraatille eduskunnassa illan suussa, että hänen kantansa on jälleen uuden käänteen jälkeen auki.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat