Politiikka

Eduskuntaan nouseva keskustan Mattila kertoo sote-kantansa – hallituksen enemmistö äärimmäisen niukka

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Paavo Väyrysen eduskuntaan paluun käynnistämässä keskustan tuolileikissä voitolle jäävä Hanna-Leena Mattila kertoo olevansa jännittyneissä tunnelmissa. Mattila kommentoi muun muassa sote-kantaansa Demokraatille tekstiviestillä, keskeltä Arinan edustajiston kokousta.

– Juuri nyt vielä odottelen virallisia vahvistuksia kansanedustajan pestiin joten en ole tehnyt mitään käytännön järjestelyjä. Tunnelmat ovat siis odottavat ja jännittävätkin kun ei tiedä tuleeko jotain uusia käänteitä tässä edustajarotaatiossa, Mattila kirjoittaa.

Hallituksen enemmistö sote- ja maakuntauudistusta koskevissa äänestyksissä on kokoomuksen Susanna Kosken eilisen ilmoituksen jälkeen äärimmäisen niukka. Yksikin mieltänsä muuttava hallituspuolueen edustaja voisi kaataa uudistuksen. Mattila ei sitä eduskuntaan tullessaan aio tehdä.

– Jos minusta tulee kansanedustaja, tulen äänestämään soten puolesta. Uudistus on välttämätön eikä se varmastikaan ole heti valmis vaan muovautuu kun saadaan käytännön kokemusta. Tärkeintä on saada uudistus jalalle, hän sanoo.

Väyrysen paikan EU-parlamentissa perii kansanedustaja Mirja Vehkaperä (kesk.). Vehkaperän varaedustaja Eija Nivala ilmoitti, ettei hän ota paikkaan vastaan, joten eduskuntaan on tulossa kesäkuussa Hanna-Leena Mattila.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat