Politiikka

Eduskuntaan on perustettu Jemen-ystävyysryhmä, jonka puheenjohtaja on SDP:n Pilvi Torsti: ”Ensisijaisena tavoitteena on tukea kriisin ratkaisuissa ja rauhanneuvottelujen edistämisessä”

Lehtikuva
Lehtikuva

Eduskuntaan on perustettu lokakuussa Jemen-ystävyysryhmä SDP:n kansanedustajan Pilvi Torstin aloitteesta.

Ryhmään ovat tähän mennessä ilmoittautuneet sen puheenjohtajan Torstin lisäksi RKP:n Eva Biaudet, vihreiden Satu Hassi, Emma Kari ja Olli-Pekka Parviainen, keskustan Aila Paloniemi, kristillisdemokraattien Päivi Räsänen, vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen, kokoomuksen Saara-Sofia Siren ja Lenita Toivakka sekä SDP:n Jutta Urpilainen.

Pilvi Torsti.

Ryhmä kokoontuu tulevan viikon tiistaina pohtimaan akuutteja toimia Jemenin humanitäärisen avun ja kestävän rauhanprosessin edistämiseksi. Torsti kertoo, että ryhmä perustettiin yhteistyössä CMI-järjestön Ammanissa työskentelevien Jemen-rauhanvälittäjien kanssa. Sen ensisijaisena tavoitteena on tukea kriisin ratkaisuissa ja rauhanneuvottelujen edistämisessä.

”Lisäksi pyrimme lisäämään kansanedustajien tietoa Jemenin katastrofaalisesta tilanteesta”, Torsti sanoo.

Ryhmä haluaa edistää aktiivisesti konkreettisia toimia kriisin ratkaisemiseksi kansainvälisillä yhteyksillä ja diplomatialla.

“Meidän pitää kaikin tavoin tukea YK:n työtä. Akuutisti Jemeniin olisi saatava aikaan vähintään tulitauko, jotta humanitäärinen apu pääsee perille inhimillisen katastrofin keskelle. Erityisen ongelmallista on, että taistelut ovat vain kiihtyneet kriittisen tärkeän Hodeidan sataman ympäristössä. Tiistain kokouksessa arvioimme, miten eduskunta voisi rauhaa ja tulitaukoa edistää. Kaikki paine pitää saada nyt aikaan rauhan puolesta. Humanitääristä apua jakavien kansalaisjärjestöjen työtä tuemme kaikin tavoin”, Torsti sanoo.

Ensimmäinen ajankohtaiseen tilanteeseen pureutuva Jemen-kokous järjestettiin eduskunnassa lokakuussa. Kokouksessa ulkoministeriön ja CMI:n edustajat kävivät läpi Jemenin tilannetta ja Suomen tämänhetkistä toimintaa. Kokouksessa päätettiin Jemen-ryhmän perustamisesta.

“Jemeniläiset edustajat korostivat Suomen roolia rauhanvälityksen suurvaltana. Meiltä toivotaan apua ja tukea.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat