Politiikka

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja: Pelosta on tullut tekijä kuntavaalirekrytoinnissa

Johannes Ijäs
Johannes Ijäs
Johannes Ijäs

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman on kiinnittänyt huomiota kuntavaalien ehdokasrekrytoinnissa siihen, että ihmisissä ilmenee pelkoa lähteä mukaan politiikkaan.

– Nykyaikainen keskustelukulttuuri on muuttunut niin rajuksi ja repiväksi, että he pelkäävät, etteivät kestä sitä painetta, Östman toteaa.

Östman on yrittänyt rohkaista ja kertoa, että kunnallispolitiikassa ei välttämättä käydä sentyyppistä keskustelua, mitä nähdään joka torstai eduskunnassa.

– Se on minun mielestäni suurta teatteria. Se ei anna oikeata kuvaa tästä työstä ja vastuusta, Östman sanoo.

Torstaina eduskunnassa on kyselytunti, joka myös televisioidaan.

”Silloin mentiin överiksi.”

Östmanin mielestä valtakunnan politiikassa toimivien on syytä katsoa peiliin. Hän antaa palautetta myös medialle.

– Millä tavalla me toimimme, millaisen kuvan me annamme ja miten media sitten uutisoi siitä? Onko media edelleen vahvistamassa sitä huonoa kuvaa, vai antaako se oikeata kuvaa tästä työstä?

Östman nostaa esiin esimerkiksi syksyisen myrskyisen keskustelun koskien pääministerin jääviysepäilyjä.

– Monet kyllä kokivat, että silloin mentiin överiksi. Itsekin olen kirjoittanut tästä aiheesta. Ilman mitään selkeitä todisteita lähdetään väittämään jotain ja lähdetään tällaiseen ajojahtiin.

Mitä on tehtävä, että ihmiset uskaltavat lähteä kuntavaaleihin ehdolle?

– Kyllä se lähtee meistä itsestämme, että miten me toimimme täällä eduskunnassa. Millaista keskustelua me harjoitamme, miten me kunnioitamme toisiamme, teemmekö me rakentavaa politiikkaa? Sanoisin, että sekä hallituspuolueiden että meidän oppositiopuolueiden on syytä tarkkailla itseämme.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat