Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Edustajanelikolta Nord Stream -kysymys ministerille — “Suomen kanta on selvästi erilainen kuin monella muulla Euroopan maalla”

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) on jättänyt hallituksen asianomaiselle ministerille vastattavaksi kirjallisen kysymyksen Nord Stream II -kaasuhankkeen turvallisuuspoliittisesta ulottuvuudesta.

Kysymyksen ovat allekirjoittaneet myös Anders Adlercreutz (r.), Mikko Kärnä (kesk.) ja Antero Vartia (vihr.).

Kirjallisen kysymyksen allekirjoittajat kysyvät näkeekö hallitus Nord Stream 2 -hankkeessa turvallisuuspoliittista ulottuvuutta ja aikooko se laatia turvallisuuspoliittisen analyysin naapurimaa Ruotsin tavoin.

Kysymyksessä toivotaan täsmennystä Suomen kantaan Nord Stream 2 -hankkeessa. Kysyjät ovat havainneet, että pääministeri Juha Sipilä on lausunut, että “Suomelle riittää, että hanke on ympäristönormien mukainen ja oikeusasiat EU-komission tarkastamia” sekä “Suomelle tämä ei ole poliittinen kysymys. Meille tämä on kaupallinen hanke”.

Nelikko kirjoittaa aloitteessa:

“Suomen kanta on selvästi erilainen kuin monella muulla Euroopan maalla. Baltian maat, Puola ja eräät keskisen Euroopan EU-maat ovat vaatineet luopumista NS2-hankkeesta. Putkea vastaan ovat asettuneet myös Euroopan parlamentin suurin EPP-ryhmä sekä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk.”

“Hankkeeseen on suhtautunut kielteisesti myös Yhdysvallat, jonka varapresidentti Joe Biden varoitteli EU:ta elokuun lopussa lisäämästä kaasuriippuvuutta Venäjästä. Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist on kertonut, että hankkeesta laaditaan turvallisuuspoliittinen analyysi kun sitä virallisesti esitetään.”

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE