Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Eero Lehti Esperi Caren hallituksen puheenjohtajalle: Eroa!

Lehtikuva / Martti Kainulainen

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti vaatii hoivakotiketju Esperi Caren hallituksen puheenjohtajan Harri-Pekka Kaukosen eroa. Yhtiön toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni kertoi tiistaina irtisanoutuvansa.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Lehden mukaan myös Kaukosen on erottava.

– Esperi Caren hallitus on asettanut tavoitteeksi pääomavaatimuksen tuloksen, joka on ollut varsin korkea. Se on voitu toteuttaa henkilöstövaltaisella alalla siten, että sairauslomiin ynnä muihin ei palkata sijaisia ja muutenkin henkilökuntaa pidetään alarajalla, Lehti näkee.

Hän toteaa myös, että puheenjohtaja ilmoituksen perusteella ykkösiksi on asetettu kasvu- ja kannatustavoitteet, vaikka siinä pitäisi olla asiakastyytyväisyystavoite. Lehden mukaan myös julkinen sektori on laiminlyönyt valvonnan.

– Ovat sitten maksattaneet myös kunnilla täysimääräisesti vajaapalvelusta, jolloin voi sanoa, että kuntasektorin valvojat ovat olleet tässä osasyyllisiä. Heidänkin pitäisi mennä katsomaan peiliin, Lehti sanoo.

– Meillä on ollut koko yhtiössä liiaksi paino kasvun ja kannattavuuden parantamisessa henkilöstö- ja laatuasioiden sijaan, Harri-Pekka Kaukonen sanoi tänään STT:lle.

Lue lisää: Esperi Care lupaa radikaalia muutosta – työntekijöille vinkkikanava jo tällä viikolla

Kaukonen lupasi radikaalia toimintakulttuurin muutosta, mikä pitää sisällään muun muassa henkilöstömitoitusten tarkastamisen, työntekijöiden vakinaistamista sekä sisäisen viestinnän parantamista, kuten henkilöstön kuuntelemista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE