Uutiset

Ehdokasesittelyssä Sari Auvinen Kemistä

Lehtikuva / Timo Jaakonaho
Lehtikuva / Timo Jaakonaho
Lehtikuva / Timo Jaakonaho

Demokraatti.fi:n Lappi-sivujen ehdokasesittelysarja jatkuu ja vuorossa on Kemin kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Sari Auvinen. Sari on 55-vuotias Länsi-Pohjan sairaalassa työskentelevä sairaanhoitaja ja pääluottamusmies.

−Työskentelen päivän viikossa sairaanhoitajana teho-osastolla ja 4 päivää viikossa Tehyn pääluottamusmiehenä Mehiläinen Länsi-Pohjassa, Auvinen kertoo työskentelystään.

Ammattiliittoaktiivina Sarin vapaa-aika kuluu ay-tehtävissä, kunnallispolitiikassa ja kun aikaa jää, kuluu aika lenkkipolulla ja kirjoja lukiessa.

Sari oli mukana kuntavaaleissa 2017 ja lähti sitä kautta mukaan SDP:n toimintaan Kemissä ja mainitsee tärkeimmäksi arvokseen oikeudenmukaisuuden.

− Minulle tärkein arvo on oikeudenmukaisuus ja tämä on mielestäni tärkeintä sosialidemokratiassakin. Ihmisten oikeudenmukainen kohtelu olipa kyse työelämästä, sosiaaliturvasta tai mistä tahansa. Hyvinvointi perustuu mielestäni oikeudenmukaisuuteen, Auvinen valottaa tärkeimpiä asioita sosialidemokratiassa.

Eduskuntavaalien tärkeimmäksi asiaksi Sari nostaa Sosiaali- terveydenhuollon palveluiden tulevaisuuden ja työntekijöiden tulevat olot.  Hallituksen kaavailema maakuntauudistus osana sote-uudistusta ei saa Auviselta kehuja.

− Sote uudistus olisi mielestäni järkevämpää toteuttaa luomalla sotealueet sairaanhoitopiirien pohjalle. Se että sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaisi yksi organisaatio näillä alueilla, mahdollistaisi monessa asiassa järkevämmät toimintamallit ja sitä kautta säästäisi kustannuksia. Maakuntahallinto on minusta turha porras tässä vaiheessa, Auvinen painottaa.

Kotikaupungissaan Kemissä Auvinen haluaisi panostaa erityisesti rakennuskannan uusimiseen ja satsata ikäihmisten asumiseen ja palveluihin.

− Rakennuskanta vaatii uusimista/korjaamista ja tulevaisuudessa rakennuksista täytyy pitää paremmin huolta kuin mitä tähän saakka on tehty. On lyhytnäköistä niistää rahaa korjausmäärärahoista ja toivoa ettei mitään tapahtuisi tai tulisi esille. Ikäihmisten asumiseen ja palveluihin on satsattava jotta pärjäämme tulevaisuudessa, Auvinen Painottaa.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat