Politiikka

Ehtiikö alkoholilaki ennen joulua vai ei? – Näin sanoo valiokunnan puheenjohtaja

Jari Soini
Tuula Haatainen on sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja.
Jari Soini
Tuula Haatainen on sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja.
Jari Soini
Tuula Haatainen on sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja.

Tänään on uutisoitu, että kokoomuksen ja keskustan nokittelu on johtanut eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa tilanteeseen, jossa kummatkin puolueet tuovat asiantuntijoita valiokuntaan.

Näin ollen ei ole varmaa, valmistuuko alkoholilaki ennen joulua.

Kokoomus halusi valiokuntaan ensin Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rinnalle lisää asiantuntijoita arvioimaan alkoholilain uudistuksen vaikutuksia. Keskustan kansanedustaja Pekka Puska vastasi tähän vaatimalla valiokuntaan myös lisää asiantuntijoita.

Twitterissä Puska on kiistänyt, että hän olisi jarruttamassa alkoholilain etenemistä.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen (sd.) on puheenjohtajan roolissaan varovainen ottamaan kantaa hallituspuolueiden vääntöön.

– Kaikkihan sen tietävät, että tässä on erilaisia näkemyksiä, niin kuin jukisuudessa on nähty. En minä sellaista lähde arvioimaan, se pitää kysyä heiltä itseltään. Puheenjohtajana en siihen puutu. Sen olen huomannut, että valiokunnan jäsenet haluavat nyt huomattavasti laajemmin kuulemisia, Haatainen sanoo sunnuntaina iltapäivällä Demokraatille.

Haatainen toteaa, että seuraavat viikot on luvassa kuulemisia. Myöskään lausuntoja muilta valiokunnilta ei ole vielä mietintövaliokuntaan eli sosiaali- ja terveysvaliokuntaan saapunut.

Haatainen ei osaa sanoa, saadaanko laki valmiiksi tämän vuoden puolella.

– On vielä varhaista sanoa, missä vaiheessa se tulee. En pysty sanomaan, tuleeko ennen joulua. Riippuu ihan siitä kuinka paljon kuulemisia valikunnan jäsenet haluavat, ja sitähän ei rajata.

– Tämä on iso asia ja kokonaisuus, siinä tarvitseekin kuulla asiantuntijoita. Aikataulu on tosi tiukka.

Haatainen toteaa, että käytännössä hallituspuolueet pystyvät määrittelemään, tuleeko laki ennen joulua vai ei. Hallituspuolueilla on valiokunnassa enemmistö.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat