Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Mielipiteet

Ei helikopterikenttää Kivikkoon

iStock
SDP:n kaupunkiympäristölautakuntaryhmä ei pidä Kivikkoa sopivana paikkana helikopterikentälle. Kuvituskuva.

Helikopteritoimijat ovat etsineet uutta sijoittumispaikkaa Malmin lentokentän sulkemisen jälkeen Helsingin alueelta. Nyt kaupunki ehdottaa toimintojen sijoittamista Itä-Helsingin Kivikkoon.

Useita kirjoittajia

Itä-Helsingin asukkaat ovat perustellusti kritisoineet helikopterikentän sijoittamista Kivikkoon, koska kenttä sijaitsisi lähellä liikuntapuistoa sekä asuinalueita Kivikossa, Myllypurossa sekä Viikissä ja Latokartanossa. Lisäksi kopteritoiminnalla olisi merkittäviä vaikutuksia läheisiin virkistysalueisiin.

Emme vastusta helikopteritoimintaa Helsingissä, mutta Kivikko on lentotoiminnan haittojen vuoksi huono sijaintipaikka. Tiivistyvässä Helsingissä hyvää sijaintia voi olla vaikea löytää. Noin 10 kilometrin päässä Kivikosta löytyy kuitenkin Suomen suurin lentokenttä Helsinki-Vantaa. Uskomme, että paras ja pysyvä tukikohta helikopteritoimijoille voisikin löytyä Helsinki-Vantaalta.

Kun Helsingissä lisätään asuntorakentamista asumisen hinnan nousuun vastaamiseksi, tulisi helikopteritoimintojen sijoittumisessa katsoa osana laajempaa pääkaupunkiseudun kehittymistä. Henkilö- ja matkustajaliikenteen sekä valmiuslentojen ja koulutustoiminnan parissa toimiva helikopterikenttä hyötyisi Helsinki-Vantaan lentokentän yhteyteen sijoittumisesta.

Finavia on suhtautunut lähtökohtaisesti myönteisesti siihen, että kaupalliset helikopteritoiminnot sijoitetaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle. ( * ) Samalla myös Itä-Helsingin asukkaat kiittävät, kun heidän alueelleen ei tule klo 7-22 välillä pörrääviä helikoptereita.

SDP:n kaupunkiympäristölautakuntaryhmä
Eveliina Heinäluoma
Sami Kuusela
Olli-Pekka Koljonen
Jenni Hjelt

* Muokkaus juttuun 23.6. klo 11:26:
Finavian mukaan se on lausunnossaan Helsingin kaupungille todennut, että kaupallinen helikopteritoiminta ei sovellu Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE