Talous

Ei ole helppoa kellään mediassakaan – Yleltä lähtee jopa 150, urheilujuttuja kirjoittava robotti Vasabladetille

Yleisradio alkaa valmistella oman tuotantotyön vähentämistä ja aloittaa yt-neuvottelut Yle Tuotanto ja Design -osastolla. Neuvottelujen piirissä on osaston koko vakinainen henkilöstö eli 439 ihmistä. Suunnitteilla on enintään 145 työntekijän vähennys. Osasto työllistää 289 ihmistä Helsingissä ja 150 Tampereella.

Taustalla on parlamentaarisen Yle-työryhmän linjaus, jonka perusteella Yle lisää ostoja ulkopuolisilta toimijoilta. Yle tavoittelee myös lisää joustavuutta tuotantopalveluihin. Osasto vastaa ohjelmien tuotannollisesta työstä, kuten lavastuksesta, puvustuksesta, naamioinnista, kuvauksesta, äänityksestä, grafiikasta ja leikkaamisesta.

Tuotantotyötä tehdään Ylellä myös Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa sekä Svenska Yle -yksiköissä. Nyt alkavat vähennykset eivät koske näitä yksiköitä.

Vasabladet ottaa käyttöön urheilujuttuja kirjoittavan robotin

Muun muassa Vasabladet -lehteä julkaiseva HSS Media ottaa käyttöön ruotsalaisen United Robotsin urheilujutturobotin. Ensi syksystä lähtien Rosalinda-robotin juttuja julkaistaan konsernin lehdissä ja nettisivuilla.

Rosalinda kirjoittaa sekä ennakkojuttuja että otteluselostuksia Pohjanmaalla pelattavista jalkapallo-, jääkiekko- ja salibandymatseista.

United Robotsin robotilla on useita asiakkaita Ruotsissa. Se ja HSS Media aikovat selvittää, voisiko palvelua tarjota myös suomeksi.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat