Politiikka

”Ei ole mitään järkeä tehdä veropohjaan yli 700 miljoonan euron lovea vain sen takia, että voidaan jakaa hyvätuloisille verohelpotuksia” – Demarinuoret: Perintövero on Suomen parhaita

Istock
Istock

”Ei ole mitään järkeä tehdä veropohjaan yli 700 miljoonan euron lovea vain sen takia, että voidaan jakaa hyvätuloisille verohelpotuksia. Perintövero on erinomainen työkalu eriarvoisuuden vähentämiseen jo siksi, ettei alle 20 000 euron omaisuuksia veroteta lainkaan.

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi huomauttaa, että vaikka talous kasvaa, Suomen julkinen talous ei ole vieläkään siinä kunnossa, että tällaiseen olisi varaa.

Mikkel Näkkäläjärvi.

”Ja vaikka varaa olisikin, pitäisi ne suunnata koulutukseen, sosiaaliturvan uudistamiseen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen. Sopii vain toivoa, että kansalaisaloitteen kannattajat kertovat, mistä he tuollaisen potin leikkaisivat.”

Lue lisää: SDP:n Räsänen tylyttää kokoomusta hurskastelusta: ”Veropohjan tuhoaminen on käynyt kalliimmaksi kuin yksikään vaalilupaus”

Eduskunnassa keskustellaan tänään kansalaisaloitteesta perintö- ja lahjaveron poistamiseksi. Demarinuoret ei kannata kansalaisaloitetta ja kehottaa eduskuntaa äänestämään kansalaisaloitteen hylkäämisen puolesta. Perintöveroa pitäisi sen sijaan korottaa hillitysti enimmillään 40 %:iin, lisätä perintöveron progressiivisuutta sekä poistaa perintöveron sukupolvenvaihdoshuojennus. Perintöveron maksuaikoja on myös paikallaan joustavoitt

Lue lisää: Suorat sanat perintöveron poistosta: ”Asialla on ruotsinkielistä rahaa – ja nuori politrukki”

”Perintövero on Suomen parhaita veroja, koska se hillitsee eriarvoisuuden kasvua, se ei haittaa juuri lainkaan talouden ja työllisyyden kehitystä ja se kohdistuu ansiottomiin tuottoihin. Perintöveron merkitys julkiselle taloudelle tulee kasvamaan entisestään väestön ikääntymisen myötä. Jos tämäkin päätös tehdään hyvätuloisten ehdoilla, jää yhä suurempi taakka hyvinvointivaltion rahoittamisesta nuorten ja tulevien sukupolvien harteille. Perintöveron maksuaikoihin voidaan lisätä joustavuutta, mutta verosta ei pidä missään nimessä luopua kokonaan.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat