Politiikka

”Ei tätä farssia kukaan enää jaksa” – Guzenina Länsimetrosta: Kustannusten ylitys on käsittämätön

Kari Hulkko
– Projektinhallinta on ollut tosi huteralla pohjalla jo pidemmän aikaa, Maria Guzenina kommentoi eilen STT:lle.
Kari Hulkko
– Projektinhallinta on ollut tosi huteralla pohjalla jo pidemmän aikaa, Maria Guzenina kommentoi eilen STT:lle.
Kari Hulkko
– Projektinhallinta on ollut tosi huteralla pohjalla jo pidemmän aikaa, Maria Guzenina kommentoi eilen STT:lle.

– Pääseekö #länsimetro uuden toimarin myötä oikeille raiteille? Ei tätä farssia kukaan enää jaksa ja hyväksy, Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Guzenina (sd.) kommentoi Twitter-tilillään eilen.

Länsimetron kustannusarvio on ylittynyt kohtuuttomasti. Yhtiö kertoi eilen, että metron kokonaiskustannusarvio nousee 1 186 miljoonaan euroon. Yhtiö tarvitsee 104 miljoonan korotuksen lainatakaukseen Espoolta ja Helsingiltä.

Länsimetro erotti toimitusjohtaja Matti Kokkisen. Uusi toimitusjohtaja on rakennusinsinööri Ville Saksi.

Tämän aamun Facebook-päivityksessä Maria Guzenina kirjoittaa, että eilen koettiin jälleen yksi näytös Länsimetron surullisen kuuluisassa farssissa.

– Kustannusten ylitys on käsittämätön varsinkin, kun eilen potkut saanut Länsimetro Oy:n entinen toimitusjohtaja on pitkin matkaa antanut ymmärtää, että metron myöhästymisessä on kyse pikkuviilauksista.

– Toivotan uudelle toimitusjohtaja Ville Saksille parempaa projektin hallintakykyä sekä tehokasta onnistumista sotkuisen metrosolmun avaamiseen ja metron nopeaan liikkeelle saamiseen, Guzenina täydentää.

”Eilen potkut saanut Länsimetro Oy:n entinen toimitusjohtaja on pitkin matkaa antanut ymmärtää, että metron myöhästymisessä on kyse pikkuviilauksista.”

Guzeninan mukaan Espoon valtuusto on elänyt siinä käsityksessä, että viilausten aiheuttaman viivästymisen kustannukset eivät olisi suuria.

– Nyt selvisi, että ne ovat todella suuret, hän totesi eilen STT:lle.

Guzeninan mukaan tiedottaminen on ollut suurin ongelma hankkeen ajan. Myös projektinhallinnassa riittää selvitettävää.

Espoo aikoo tehdä Länsimetroon myös erityistilintarkastuksen. Helsinki on puolestaan  tilannut tilintarkastusyritykseltä selvityksen metron viivästymisen syistä.

– Ville Saksin aikana tiedonkulun poliittisiin päättäjiin päin on parannuttava huomattavasti. On oltava suoria ja rehellisiä, Guzenina sanoo Ylen haastattelussa.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kommentoi tuoreinta käännettä eilen Helsingin Sanomissa lyhytsanaisesti: Yllätyksiä ei saa enää tulla.

– Nyt täytyy saada kovaa maata jalkojen alle, Mäkelä painottaa.

Kaupunginjohtaja arvioi kuitenkin Espoon talouden kestävän taakan kasvamisen, koska takaisinmaksu jaksottuu pitkälle aikavälille.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat