”Ei vielä kaasukammioita” – Osmo Soininvaara: Pakolaiskriisi muuttaa eurooppalaisia raakalaisiksi

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Vihreiden entinen puheenjohtaja Osmo Soininvaara kirjoittaa Suomen Kuvalehdessä, että niin sanotun jytkyn jälkeen aiemmin sivistymättömänä ja hävettävänä pidetty käytös tuli suuren joukon silmissä hyväksyttäväksi.

– Kyse ei ollut vain siitä, että perussuomalaisia äänestäneet olisivat heränneet voimansa tuntoihin. Eräs vasemmistoliittolainen valitti minulle, että heidän paikallisosastoissaan käytetään huono-osaisista ja maahanmuuttajista kieltä, jota ei aiemmin olisi voinut kuvitellakaan.

Soininvaaran mukaan ilmapiiri on muuttunut hyvin kielteiseksi.

– Herravihaa on ollut aina, mutta ennen ei ollut tapana lähettää kansanedustajille tai toimittajille viestejä, jossa toivotaan, että nämä tai heidän tyttärensä raiskattaisiin.

Soininvaara kirjoittaa, että sosiaalisen median tuottama tiedonvälityksen heimoutuminen edistää maailmankuvien loittonemista.

– Kukin seuraa oman heimonsa viestintää ja sen arvomaailmaa. Ei nyt vielä kaasukammioita, mutta polttopulloja ihmisten majoitustiloihin.

Pakolaiskriisin pahin vaikutus ei olekaan Soininvaaran mukaan sen hinta euroissa vaan se, miten se muuttaa syntyperäisiä eurooppalaisia raakalaisiksi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat