Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Eikö yhtä luisteluvalmentajaa nyt saa erotettua”, puuskahti Hjallis Harkimo, presidentin kanslian mukaan Sauli Niinistön tykkäys oli vahinko – HS: Mirjami Penttinen etsi nuorten luistelijoiden joukosta vuotajia

Lehtikuva / Roni Rekomaa

Muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttinen raivosi nuorille luistelijoille ja etsi heidän joukostaan vuotajia, jotka kertoivat ulkopuolisille, mitä joukkueen sisällä tapahtuu, kertoi Helsingin Sanomat lauantaina. Lehti siteeraa jutussaan ääniviestejä, joita Penttinen lähetti valmentamilleen joukkueille viime kesänä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Viesteissä Penttinen esimerkiksi arvostelee kiroillen yhden joukkueen suoriutumista harjoituksissa. Toiselle joukkueelle lähettämässään viestissä Penttinen sanoo, ettei joukkueen ”vaikeista” asioista saa puhua ulkopuolisille, kuten hän oli kuullut tapahtuneen.

Taitoluisteluliitto määräsi tammikuussa Penttisen vuoden kilpailukieltoon epäasiallisen käytöksen vuoksi. Penttinen on valittanut tuomiosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Helsingin Luistinklubi siirsi Penttisen toistaiseksi sivuun työtehtävistään sen jälkeen, kun liitto oli antanut kilpailukiellon. HSK:n uusi puheenjohtaja Mikael Nyberg ei sulje pois mahdollisuutta, että Penttinen palaa valmennustehtäviin. Edellinen hallitus erosi luottamuspulan ja erimielisyyksien takia koskien Penttisen asemaa.

Penttisen tapaus on puhuttanut HS:n uusimmankin uutisen jälkeen monia sosiaalisessa mediassa, poliittisia vaikuttajia myöten. Yksi heistä on kansanedustaja Harry Harkimo, joka kirjoitti tapauksesta Penttisen nimeä suoraan mainitsematta.

”Eikö yhtä luisteluvalmentajaa nyt saa erotettua. Toi touhuhan on ihan kauheeta. Onko se niin, että ne jotka haluavat pitää hänet hyväksyvät, että muiden lapsia kiusataan”, Harkimo puuskahti Twitter-tilillään.

Harkimon twiitti on kerännyt iltapäivään mennessä lähes tuhat tykkäystä, tykkääjistä nimekkäin oli varmasti presidentti Sauli Niinistö. Helsingin Sanomat kirjoitti tammikuussa laajan jutun presidentin tavasta käyttää sosiaalista mediaa. Tykkäys Harkimon twiittiin olisi ollut presidentin ensimmäinen HS:n jutun jälkeen, noin kuukauteen siis. Tasavallan presidentin kanslia kertoi kuitenkin myöhemmin iltapäivällä lauantaina Demokraatille, että presidentin tykkäys Harkimon twiitille oli vahinko.

Toinen kokoomuslainen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén jakoi jutun omalla tilillään.

”Siis tämä case on ihan järkyttävää seurattavaa. Nuorten on voitava harjoitella, tavoitteellisestikin, turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Pelolla ja nöyryytyksellä johtaminen ei ole ok missään, vähiten lasten ja nuorten harrastustoiminnassa.”

Valmentaja Penttinen vastasi HS:n ääniviestejä koskeviin kysymyksiin kirjallisesti asianajajansa välityksellä. Hän sanoi olevansa pahoillaan, siitä että on ”käyttänyt voimakkaita ilmaisuja, jopa kirosanoja”.

– Kurinpitomenettelyssä olen myöntänyt aikaisemmin kiroilleeni valmennustyössäni. Kaikki muut minuun kohdistetut syytökset ovat perättömiä tai rajusti kontekstista irrotettuja, Penttinen kirjoittaa.

Lisätty juttuun: Tasavallan presidentin kanslian mukaan presidentti Niinistön alkuperäinen tykkäys (kuvakaappaus) oli vahinko.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE