Politiikka

EK:lta 18 kohdan lista: Päivähoitomaksut alas!

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Elinkeinoelämän keskusliitto esittää, että hallitus kohdistaisi kehysriihen panostukset kannustinloukkujen purkamiseen ja talouskasvun vauhdittamiseen. Tavoitteena on työllisyysasteen nostaminen ja sen myötä julkisen talouden tervehdyttäminen.

– Lähestymme hallituksen 72 prosentin työllisyysastetavoitetta, mutta pohjoismaisella tasolla olevien julkisten palvelujen turvaaminen edellyttää myös pohjoismaista 75 prosentin työllisyysastetta. Nykyisellä hallituksella on vielä työkaluja pakissaan työllisyyskehityksen vauhdittamiseksi. Ne on otettava käyttöön, arvioi EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

EK:n mukaan alkanut talouskasvu näkyy myönteisesti myös julkisen talouden tilassa, mutta ei hoida kuntoon pitkän aikavälin kestävyysvajetta. Korkean työllisyysasteen lisäksi on EK:n mukaan pidettävä huolta siitä, että julkisesti rahoitetut palvelut tuotetaan tehokkaasti.

Verotulojen kasvusta huolimatta joudutaan jatkamaan kurinalaista talouslinjaa lähivuosina, ja sen vuoksi EK:n ehdotukset ovat kohdistettuja täsmätoimia, jotka on mahdollista toteuttaa vaikuttavasti ja nopealla aikataululla, sanoo Häkämies EK:n tiedotteessa keskiviikkona.

Lisää: EK:n 18 ehdotusta työllisyysasteen nostamiseksi ja kasvun vauhdittamiseksi

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat