Politiikka

EK:n Häkämies hurjana: Jos maahan tulee uusi porvarihallitus, ay-liike pannaan vikisemään – ”Matsi kannattaa ottaa alussa”

Lehtikuva
Lehtikuva

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies hahmottelee jo tulevia hallitusvaihtoehtoja. Tekniikka ja Talous -lehti kertoo Häkämiehen esiintymisestä Hyvinkäällä EK:n seminaarissa.

Jos maahan tulee uusi porvarihallitus, se olisi Häkämiehen mukaan vastuullisen talouden ja korkean työllisyyden hallitus. Hallitus tekisi päätökset työmarkkinauudistuksista ja ay-liike vikisisi, Tekniikka ja Talous kertoo Häkämiehen puheista.

Häkämiehen mukaan työmarkkinauudistukset kannattaisi tehdä heti kärkeen, eikä vasta vaalikauden lopussa.

”Matsi kannattaa ottaa alussa.”

Mahdollisen sosiaaliturvan uudistamisen porvarit hoitaisivat Häkämiehen mukaan siten, että se perustuisi todennäköisesti työlle eikä vastikkeettomalle perustulolle tai kansalaispalkalle.

Punavihreä hallitus olisi Häkämiehelle puolestaan jonkinlainen kammotus. Hallitus tulisi Häkämiehen mukaan kalliiksi, koska hallituskumppanit ajaisivat todennäköisesti jonkinlaista kansalaispalkkaa, tulonsiirtoja eläkeläisille ja opiskelijoille. Lasku saattaisi Häkämiehen mukaan nousta jopa kahteen miljardiin euroon.

Jos seuraava hallituspohja on puolestaan kokoomuksen ja SDP:n varaan rakentuva sinipuna, edessä on Häkämiehen mukaan runsaasti yhteenottoja.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat