Politiikka

EK:n pomo onnistui suututtamaan myös hoitajat: ”Voisi laskea palkkaansa 70% ja hankkisi silti enemmän”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on huolissaan suomalaisten hoitotyöntekijöiden jaksamisesta. Hänen mielestään Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n puheenjohtajan Veli-Matti Mattilan (kuvassa) palkanleikkauspuheet iskevät henkisesti pahasti juuri hoitotyöntekijöihin.

– Jos Mattilan tarkoitus oli sotkea työmarkkinoita ja suututtaa pienipalkkaisia naisvaltaisia kuntatyöntekijöitä, niin siinä tavoitteessa hän onnistui, Mäkisalo-Ropponen arvioi.

Hän sanoo tavanneensa alkuviikosta useita tehyläisiä, jotka ovat olleet sitä mieltä, että julkista sektoria on jo nyt kuritettu tarpeeksi kikyn myötä. Jossain raja tulee vastaan.

– Eilen eräs sairaanhoitaja totesi minulle, että Mattila voisi varmasti laskea omaa palkkaansa vaikka 70 prosenttia ja hankkisi silti enemmän kun sairaanhoitaja.

Jos Mattilan tarkoitus oli sotkea työmarkkinoita, niin siinä hän onnistui.

Mäkisalo-Ropposen mukaan Mattilan puhe palkojen alentamisesta kuulostaa raskasta työtä tekevistä hoitajista kohtuuttomalta ja epäoikeudenmukaiselta.

– Työtahti on todella kireä. Koko ajan on huono omatunto siitä, ettei ennätä tehdä työtä niin hyvin kuin haluaisi. Potilaille ei jää riittävästi aikaa eivätkä vapaapäivät riitä aina toipumiseen työn rasituksista. Sitten isopalkkaisten yritysjohtaja tulee kertomaan, että nyt palkkoja on laskettava 15 prosenttia, Mäkisalo-Ropponen puuskahtaa.

Hän toteaa, että ”tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa tämä on täysin vastuuton ja harkitsematon kannanotto Mattilalta”.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat