Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

EKP pitää ohjauskorkonsa nollassa prosentissa

Istock

Euroopan keskuspankki pitää ohjauskorkonsa ennallaan tasan nollassa prosentissa. Myöskään talletuskorko ja maksuvalmiusluoton korko eivät muutu.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Talletuskorko jatkaa –0,5 prosentissa ja maksuvalmiusluoton korko +0,25 prosentissa. Lisäksi EKP jatkaa arvopapereiden osto-ohjelmaansa entiseen tahtiin.

EKP:n tavoitteena on pitää inflaatio hieman alle kahdessa prosentissa. Toukokuussa inflaatio nousi EU:n tilastoviraston Eurostatin mukaan kahteen prosenttiin.

Ekonomistit eivät kuitenkaan odottaneet, että EKP nostaisi ohjauskorkoaan inflaation suitsimiseksi, sillä taustalla olivat koronaan liittyvät väliaikaiset tekijät.

Inflaatiota kiihdytti toukokuussa erityisesti energian hinta, joka kohosi noin 13 prosenttia vuoden takaisesta. Energian hinnasta ja muista voimakkaasti heiluvista hinnoista puhdistettu pohjainflaatio oli toukokuussa vain 0,9 prosenttia.

EKP seuraa tarkasti pohjainflaatiota tehdessään korkopäätöksiä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE