Uutiset

Eläkeläisille löytyy tekemistä Tampereella

Aktiivisia eläkeläisiä on paljon. Se näkyi, kun alkusyksystä vietettiin Tampereella Pohjolankadun palvelukeskuksen avajaisia.
Aktiivisia eläkeläisiä on paljon. Se näkyi, kun alkusyksystä vietettiin Tampereella Pohjolankadun palvelukeskuksen avajaisia.
Aktiivisia eläkeläisiä on paljon. Se näkyi, kun alkusyksystä vietettiin Tampereella Pohjolankadun palvelukeskuksen avajaisia.

Tampereella käynnistyi tiistaina 4. lokakuuta Eläkkeelle – oletko vai elätkö? -kampanja. Sen tarkoituksena on herätellä työelämästä eläkkeelle siirtyviä uuteen elämänvaiheeseen. Kampanja tarjoaa myös konkreettisia vinkkejä siitä, mitä kaikkea eläkeläisille on tarjolla Tampereella.

Kampanja käynnistyi Sampolassa tiistaina pidetyllä seminaarilla. Elonpolkuja-verkoston järjestämässä seminaarissa muusikkotaiteilija Lulu Tanhuanpää kertoi täydelle juhlasalille, kuinka eläkeikäisenäkin voi olla aktiivinen toimija.

Kampanjan tavoitteena on tuoda esiin se tosiseikka, että Tampereella ei tarvitse jäädä kotiin vaan tekemistä löytyy jokaiselle.

Suunnittelija Jaana Yläsen mukaan ikäihmisten parissa työtä tehneet tapaavat valtavasti erilaisia ihmisiä ja elämäntarinoita, joiden kautta eläkeiän jälkeinen elämä näyttäytyy monen kirjavana elämännäyttämönä. Jotkut tarinat ovat onnekkaampia, värikkäämpiä ja onnistuneimpia kuin toiset.

Eläkevuosia voi suunnitella

– Voidaan myös sanoa, että toisten ikäihmisten elämä on aktiivista tekemistä ja toisten olemista. Olemme pohtineet miten hyvä vanhuus rakennetaan ja miten varmistetaan uuden elämänvaiheen onnistuminen.

– Kampanja kannustaa eläkevuosien suunnitteluun ja siitä puhumiseen. Ennaltaehkäisyn näkökulmasta juuri eläköityminen on ratkaiseva vaihe ihmisen elämässä. Aina se ei tapahdu suunnitellusti eikä odotetusti vaan työelämän vaikutuksesta siirtymät ovat monenlaisia. Eri vaihtoehtoja on silloin hyvä olla olemassa, Ylänen jatkaa.

Tähän muutokseen kampanjan avulla halutaan tarjota ajateltavaa ja konkreettisia toimenpiteitä sekä kohdejoukolle että eri sektorin toimijoille.

Tietoa verkosta

Vinkkejä tekemiseen ja eläkkeelle jäämisen suunnitteluun on koottu kampanjan nettisivuille osoitteeseen www.tampere.fi/elakkeelle. Mikäli tekemistä löytyy runsaasti, löytyy apu päivien aikatauluttamiseen sivulla olevasta eläkeläisen lukujärjestyksestä.

Kampanjan keulakuvina toimivat professori Jaakko Valvanne ja taiteilija Lulu Tanhuanpää. He kertovat omakohtaisia ajatuksia eläkkeelle siirtymisestä sekä eläkkeellä olemisesta kampanjan nettisivuilla.

Seuraava Eläkkeelle-tapahtuma on psykoterapeutti ja työterveyspsykologi Arto Pietikäisen luento ”Kohti sitä, mikä on tärkeää – miten lisätä mielekkyyttä ja hyvinvointia elämän taitekohdissa?”

Luento pidetään torstaina 3. marraskuuta kello 16.30 Vanhan kirjastotalon Luentosalissa (Keskustori 4). Se tarjoaa tutkimuspohjaisia virikkeitä omien arvojen kirkastamiseen ja siihen, miten ne voisi olla osa jokapäiväisiä valintoja – ei pelkkää sanahelinää.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat