”Eläkeläisten elämä on kurjistunut” – Oppositio höykytti Stubbia

Alexander Stubb sai vastatakseen tukun kysymyksiä eläkeläisten ja muiden pienituloisten asemasta.
Alexander Stubb sai vastatakseen tukun kysymyksiä eläkeläisten ja muiden pienituloisten asemasta.
Alexander Stubb sai vastatakseen tukun kysymyksiä eläkeläisten ja muiden pienituloisten asemasta.

Perussuomalaiset, keskusta ja vasemmistoliitto ottivat pääministeri Alexander Stubbin (kok.) kohteekseen eläkeläisten ja muiden pienituloisten aseman kurjistamisesta torstaina eduskunnan kyselytunnilla.

Pietari Jääskeläinen (ps.) kysyi Stubbilta, eivätkö eläkeläiset ole eläkettään ansainneet ja onko oikein, että lapsilisiäkin leikataan pienituloisilta perheiltä. Stubb perusteli leikkauksia sillä, että velkaantuminen on saatava taittumaan.

– Ainoa tapa lopettaa leikkaamisen tie on se, että me luomme tähän maahan lisää työpaikkoja ja lisää kasvua.

Ben Zyskowicz (kok.) näki keskustelussa tilaisuutensa nostaa itse laatimaansa leikkauslistaa tulevalle vaalikaudelle. Häveliäästi hän tosin vain viittasi ”kokoomuksen piiristä” tulleeseen esitykseen ja kyseli muiden puolueiden säästöehdotuksia.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki tarttui Zyskowiczin täkyyn ja käänsi sen kysymykseksi Stubbille, eli kannattaako tämä ”Benin listan” esitystä tulonsiirtojen indeksikorotusten jäädyttämisestä neljäksi vuodeksi.

– Arvoisa herra puhemies. Minun ymmärtääkseni tämä on hallituksen kyselytunti, Stubb kuittasi kokoomuksen tulevia linjauksia hakeneen kysymyksen.

Aila Paloniemi (kesk.) vaati Stubbia tilille siitä, mikä on vanhustenhoidon tulevaisuus. Pääministeri vastasi epämääräisesti, että kaikki lähtee välittämisestä ja inhimillisyydestä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat