Ulkomaat

”Eläköön Espanja” vs. ”Tämän maan presidentti on nyt ja jatkossa Carles Puigdemont”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Katalonian itsenäisyyttä vastustavat pitävät tänään suuren mielenosoituksen Barcelonassa. Jotkut ovat verhoutuneet Espanjan lippuihin, ja mielenosoittajien yhteisenä teemana on iskulause Katalonia kuuluu kaikille.

– Eläköön Espanja, huusi osa mielenosoittajista kiirehtiessään kohti kaupungin keskustaa. Mielenilmauksen oli määrä alkaa puoliltapäivin paikallista aikaa.

Itsenäisyyden kannattajat taas syyttivät Madridin keskushallintoa vallankaappauksesta. Espanja ilmoitti eilen virallisella tiedotteella, että Kataloniaa johtaa nyt Espanjan varapääministeri Soraya Saenz de Santamaria.

– Tämän maan presidentti on nyt ja jatkossa Carles Puigdemont, kirjoitti potkut saaneen aluehallinnon kakkosmies Oriol Junqueras El Punt Avui -katalaanilehdessä.

Uutistoimisto Reutersin haastattelema Espanjan hallituksen tiedottaja Inigo Mendez de Vigo on kuitenkin sanonut, että Puigdemontin ja muiden katalonialaisjohtajien kannattaisi ryhtyä valmistautumaan joulukuun vaaleihin. Kysyttäessä Puigdemontin mahdollisesta joutumisesta oikeuden eteen, Mendez de Vigo huomautti, että Espanjan oikeuslaitos ja poliittinen valta ovat erillään.

Espanjalaislehti El Mundon tänään julkaiseman tuoreen mielipidemittauksen mukaan itsenäisyyden kannattajat menettäisivät enemmistönsä alueparlamentissa, jos vaalit pidettäisiin nyt. Kyselyn mukaan itsenäisyysmielisiä puolueita kannattaisi 42,5 prosenttia katalonialaisista, kun taas itsenäistymistä vastustavien puolueiden kannatus on 43,4 prosenttia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat