Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Elina Valtonen harmistui: ”Vihreät tekivät tässä voltin väärään suuntaan”

LEHTIKUVA / LARI LIEVONEN

Vihreät päätti poistaa poliittisesta ohjelmastaan ehdotuksen sunnuntailisien uudistamisesta. Puoluekokous äänesti ehdotusta vastaan.i

Ehdotuksena oli uudistaa sunnuntailisiä vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita työntekijöiden kokonaisansioita laskematta. Tämä olisi tarkoittanut lakisääteisten sunnuntailisien poistamista ja siirtämistä esimerkiksi viikonloppulisiin tai muuten palkkoihin.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Valtonen on pahoillaan asiasta.

”Lakisääteinen tuplapalkka ei tarkoita, että kaikki sen saisivat, vaan ettei sen alle voi työllistää. Siis työttömyyttä. Muutenhan voisimme säätää tuplapalkan joka päivälle. Jos asiakas ei maksa, ravintola ja teatteri jäävät avaamatta. Työtä jää tekemättä ja iloa kokematta.”

”Harmin paikka, että Vihreät tekivät tässä voltin väärään suuntaan. Monet palveluthan ovat määritelmällisesti täysin päästötön tapa työllistää ja saada aikaan kestävää talouskasvua. Niitä Suomi nyt kipeästi kaipaisi! Kukaan ei pakota sunnuntaisin(kaan) töihin”, Valtonen kirjoittaa Twitterissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE