Politiikka

Elisa Gebhardilla on vankka tuki Allianssin johtoon

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Useat eri järjestöt esittävät Elisa Gebhardia (sd.) (kuvassa) nuorisoyhteistyö Allianssin puheenjohtajaksi.

Gebhard on 24-vuotias oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopistosta. Järjestöuransa varrella hän on ehtinyt toimia muun muassa toiminut Seta ry:n nuorisotoimikunnan puheenjohtajana, sekä useissa eri luottamustoimissa niin partion kuin kirkko- ja opiskelijapolitiikankin piirissä. Tällä hetkellä hän on Allianssin hallituksen varsinainen jäsen.

Järjestötoiminnan lisäksi hän työskentelee eduskunnassa poliittisena avustajana, ja toimii varavaltuutettuna Helsingissä sekä kulttuuritoimijoiden avustuksista vastaavan kulttuurijaoston puheenjohtajana.

Allianssissa Gebhardia motivoi erityisesti sen potentiaali koko suomalaisen nuorisokentän kattojärjestönä.

– Allianssilla onkin erityisen vahva mandaatti puhua tulevaisuudesta. Sen tulee entisestään kasvaa vaikuttavammaksi toimijaksi yhteiskunnassa, ja tekijäksi, joka aidosti kiinnostaa myös tämän päivän nuoria. Me nuoret emme kuitenkaan ole yhtenäinen joukko, ja toimintakentän moninaisuus tulee näkyä myös järjestön toimintatavoissa, hän linjaa.

Pitää olla edistämässä sitä, että nuorten arvot siirtyvät käytännön teoiksi.

Gebhard muistuttaa, että useissa arvokysymyksissä jakolinjat eivät kulje esimerkiksi poliittisten puolueiden, vaan sukupolvien mukaan.

– Nuorten arvoissa korostuvat esimerkiksi kansainvälisyys, utelias suhde teknologiaan ja työn hahmottaminen merkityksellisyyden kautta.

Hän toteaakin, että Allianssin tulee yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa olla edistämässä sitä, että nuorten arvot siirtyvät myös käytännön teoiksi yhteiskunnassa.

– Yksi näistä arvoista on yhdenvertaisuus ja Allianssilla onkin kaikki edellytykset tulla tunnetuksi yhdenvertaisuusasioiden edelläkävijänä. Yhdenvertaisuuteen liittyy olennaisesti myös avoimuus, jota voidaan kehittää edelleen vahvistamalla päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja tiiviillä yhteydenpidolla jäseniin.

Kansainvälinen vaikuttaminen kuuluu Allianssin ydintoimintoihin.

– Sen tulee esimerkiksi ottaa European Youth Forumissa ja UNR:ssä vaikuttaminen yhä vakavammin, tiiviissä yhteistyössä myös suomalaisten nuorisojärjestöjen kanssa, Gebhard painottaa.

Elisa Gebhardia esittävät puheenjohtajaksi Demarinuoret, Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry, Eurooppanuoret, kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta, Kokoomusnuoret, Pohjola-Nordenin nuorisoliitto, Sosialidemokraattiset opiskelijat, Svensk ungdom, Varusmiesliitto ja Vasemmistonuoret.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat