Talous

Elisa ja Verkkokauppa.com ylsivät hyviin tuloksiin

Lehtikuva / Jarno Mela
Lehtikuva / Jarno Mela
Lehtikuva / Jarno Mela

Elisan vertailukelpoinen liikevoitto vuoden toisella neljänneksellä nousi 92 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin liikevoitto oli 81 miljoonaa. Yhtiön liikevaihto kasvoi 445 miljoonaan, kun viime vuonna samaan aikaan liikevaihto oli noin 390 miljoonaa.

Yhtiön toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilan mukaan hyviä talouslukuja selittävät mobiilin palveluliikevaihdon kasvu, operatiivisen toiminnan tuottavuuden parantuminen ja viimeaikaiset yrityskaupat.

– Nopeiden mobiililaajakaistaliittymien suosio kuluttajien, yritysasiakkaiden ja organisaatioiden parissa kasvaa älypuhelinten vakiintuessa kiinteämmäksi osaksi arkea. Mobiililiittymäkanta kasvoi neljänneksen aikana 29 000 liittymällä, ja kiinteän verkon laajakaistaliittymäkanta kasvoi 97 800 liittymällä, Mattila sanoo tiedotteessa.

Mattila uskoo, että Elisan liikevaihto on tänä vuonna viime vuotta parempi. Hän kuitenkin sanoo, että alan kilpailu Suomessa on kovaa.

Yhtiön liikevaihto kasvoi myös reippaasti.

Myös Verkkokauppa.comin vertailukelpoinen liikevoitto teki vuoden toisella neljänneksellä hyvän tuloksen. Voitto oli reilut kaksi miljoonaa euroa. Viime vuonna samalla ajanjaksolla yhtiön liikevoitto oli noin miljoona euroa.

Yhtiön liikevaihto kasvoi myös reippaasti. Liikevaihto kuluvan vuoden toisella neljänneksellä oli 99 miljoonaa, kun viime vuonna vastaavaan aikaan liikevaihto oli noin 80 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Samuli Seppälän mukaan yhtiö on hakenut tänä vuonna kasvua kovalla hintakilpailulla ja kiivaalla markkinoinnilla, ja hänen mukaansa valittu strategia näkyy parantuneena tuloksena.

Seppälä uskoo, että yhtiön kasvu jatkuu tänä vuonna ja keskipitkällä aikavälillä. Hänen mukaansa vähittäiskaupan tila näyttää hyvältä. Yhtiön kasvua vauhdittaa myös Suomen talouskasvu ja yhtiön ärhäkkä markkinointi ja hinnoittelu.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat