Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Elokapinan protesti päättyi poliisivankilaan – nyt kohteena Neste

LEHTIKUVA / HANDOUT

Poliisi on ottanut kiinni 42 ihmistä ympäristöliike Elokapinan mielenosoituksessa, joka järjestettiin energiayhtiö Nesteen öljynjalostamon liepeillä Porvoon Kilpilahdessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan, että kiinni otetut eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä, joka annettiin tiistaina iltayhdentoista jälkeen.

Tiedotteen mukaan mielenosoittajat katkaisivat liikenteen Kilpilahdessa iltakuudelta ja osa mielenosoittajista oli lukittautunut raiteisiin öljynjalostamon ratapihalla. Elokapinan tiedotteen mukaan mielenosoittajia oli ilmauksen aikana lukittautunut myös vetureihin ja liikkeen aktivistit olivat estäneet juna- ja maantieliikenteen öljynjalostamolle.

Poliisi kertoo neuvotelleensa järjestäjien kanssa sopivammasta mielenosoituspaikasta, mutta poliisin mukaan järjestäjät eivät suostuneet tähän.

Kiinni otettuja epäillään liikenteen häirinnästä, niskoittelusta ja joidenkin kohdalla haitanteosta virantoimituksessa olevalle virkamiehelle. Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että kiinni otetut kuljetettiin Vantaan poliisivankilaan ja että heidät vapautettiin henkilöllisyyden varmistamisen jälkeen.

Elokapina vahvistaa Twitterissä, että mielenilmaus päättyi poliisin purkamana. Poliisi arvioi, että paikalla oli vajaat sata mielenosoittajaa.

Mielenosoittajat vaativat valtion omistamia energiayhtiöitä irtautumaan Venäjältä tulevista fossiilisista polttoaineista heti.

-  Suomen nykyinen kulutustaso on rakennettu halvan venäläisen fossiilienergian varaan ja Venäjän fossiilikaupan mahdollistaminen rahoittaa Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa, Elokapina sanoo tiedotteessaan.

Elokapina protestoi tiistaina myös Fortumin pääkonttorilla Keilaniemessä Espoossa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE