Politiikka

Elokuva- ja tv-alalla riitaa palkoista – lakkovaroitus annettu

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Journalistiliitto on jättänyt valtakunnansovittelijalle lakkovaroituksen ja julistanut ylityökiellon elokuva- ja tv-tuotantoihin. Työnseisaus alkaa 15. joulukuuta päivällä ja päättyy runsasta vuorokautta myöhemmin, ellei sopua synny.

Työnseisauksen kohteena ovat kaikki Suomen elokuva- ja tv-tuotantoyhtiöt. Liiton julistama ylityökielto on alkanut tänään.

Työtaistelutoimet koskevat sekä järjestäytyneitä että järjestäytymättömiä työntekijöitä ja tuotantoyhtiöitä, liitto kertoo. Vastaavista työtaistelutoimista on päättänyt myös Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto.

Riitaa on erityisesti palkankorotusten suuruudesta.

Aiemmin päivällä hyväksyttiin lehdistön uudet työehdot. Sekä työntekijäpuolen että työnantajapuolen hallinnot hyväksyivät uuden työehtosopimuksen, kertoo Journalistiliitto.

Sopimuskausi jatkuu tammikuun loppuun 2020 saakka.

Sopimuskaudella korotetaan palkkoja kaksi kertaa: ensi vuoden helmikuussa ja keväällä 2019. Ensimmäinen 1,6 prosentin korotus koostuu 1,1 prosentin yleiskorotuksesta ja 0,5 prosentin yrityskohtaisesta erästä.

Toinen korotus on yhteensä 1,8 prosentin suuruinen.

Lehdistön vuosi- ja talvilomat säilyvät ennallaan. Kilpailukykysopimuksen mukainen 24 tunnin vuosittainen työajan pidennys jatkuu.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat