Politiikka

Elon takki kääntyi – sittenkin eroilmoitus

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja Simon Elo (kuvassa) kertoo tänään jättäneensä eroilmoituksensa perussuomalaisille. Elo sanoo, että halusi ilmoittaa erostaan ennen kuin kukaan erottaa häntä.

– Koin, että minut on jo viime viikonlopun tapahtumien myötä erotettu siitä aatteellisesta kodista ja nyt olen teknisesti hoitanut asian tänään. Se on ilmoitusasia, Elo sanoo.

Vielä keskiviikkona Elo totesi Demokraatille, ettei hän näe tarpeelliseksi pyytää eroa perussuomalaisista.

– Jos he sääntönsä puitteissa katsovat, että haluavat meidät erottaa, niin sen he varmasti tekevät. En koe, että olisimme eronneet aatteesta tai puolueesta, vaan meidät on viikonlopun tapahtumien myötä erotettu, Elo kertoi keskiviikkona.

Elon mukaan hänen lisäkseen muitakin ryhmän edustajia on jättänyt eroilmoituksen perussuomalaisten puolueelle. Elo ei halua tarkentaa, keistä on kyse.

Elo ennakoi perussuomalaisten puoluehallituksen päättävän tänään, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä jatkaa puolueen eduskuntaryhmänä. Hän sanoo olevansa yllättynyt, jos puoluehallitus päätyisi johonkin muuhun ratkaisuun.

Elo ei ole varma, tuleeko Uudelle vaihtoehdolle uusia jäsenhakemuksia tulevaisuudessa.

– Tässä vaiheessa käsiteltävää ei ole, Elo toisti eduskunnassa ennen Uuden vaihtoehdon ryhmäkokousta.

Uuden puolueen nimi on edelleen harkinnassa ja siitä päätetään ensi viikolla.

Elo kertoo, että hänen käsityksensä mukaan kansanedustaja Mika Niikko on päättänyt jäädä perussuomalaisten ryhmään.

Elon mukaan uuden puolueen nimi on edelleen harkinnassa ja siitä päätetään ensi viikolla.

Uuden vaihtoehdon ja perussuomalaisten on vielä neuvoteltava valiokuntapaikkojen jaosta. Elon mukaan paikkajaon pitäisi olla selvillä ensi viikolla.

Juttuun on täydennetty Elon kommentti muista mahdollisista eroilmoituksista klo 13:14. Lisäksi klo 14:07 on lisätty viittaus Demokraatin aikaisempaan juttuun. 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat