Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

EM-kisapaikasta hyötyä harrastustoiminnalle – ministeri: ”Esimerkin voima on niin valtava”

Lehtikuva / Roni Rekomaa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiallinen pääsy arvoturnaukseen hyödyttää omalta osaltaan koululaisten harrastustoiminnan tukemista, arvioi urheiluasioista vastaava kulttuuri- ja tiedeministeri Hanna Kosonen (kesk.).

Demokraatti.fi/STT

– Huippu-urheilun esimerkillä on merkitystä kaikille meille kuntoilijoille. Ne lajit vetävät, joissa pärjätään. Esimerkin voima on niin valtava, Kosonen sanoo.

Kosonen pitää EM-kisapaikkaa upeana palkintona kaikille lajien eteen töitä tehneille, pelaajien ohella ”joka ikiselle fanille, huoltajalle, valmentajalle ja mokkapalan leipojalle”.

Ensimmäinen arvokisapaikka vahvistaa laajalti harrastettua jalkapalloa entisestään, mutta siitä on hyötyä myös muille lajeille, ministeri uskoo. Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelmaan sisältyy kirjaus lapsille ja nuorille tarjottavasta harrastusmahdollisuudesta koulupäivän yhteydessä.

– Se on iso hanke, joka varmasti saa tästä lisää voimaa.

Selvitys huippu-urheilulaista alkaa ensi vuonna

Oma merkityksensä voitolla on myös huippu-urheilulle. Se osoittaa, miten mahdottomaksi kutsutusta tehdään mahdollista, Kosonen sanoo.

Hallitusohjelmasta löytyy maininta myös huippu-urheilun tukemisesta ja siihen liittyen mahdollisen huippu-urheilulain tarpeellisuuden selvittämisestä.

– Selvitystyö lähtee ensi vuoden alusta liikkeelle. Käytännössä selvitetään huippu-urheilulain tarvetta ja mahdollista sisältöä. Sen enempää siitä ei voi tässä vaiheessa sanoa.

Ministeri oli itse seuraamassa ratkaisevaa Suomi–Liechtenstein-ottelua paikan päällä. Kun loppuvihellys puhallettiin, hän tuuletti seurueensa kanssa katsomossa.

Innokkaimpien fanien seurassa viheriölle Kosonen ei juossut.
STT–Ilkka Hemmilä

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE