Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

EMA ottaa uuden koronarokotteen arviointiin

iStock

Euroopan lääkevirasto (EMA) aloittaa kiinalaisen Sinovac-yhtiön koronarokotteen arvioinnin. EMA:n mukaan yhtiö ei ole vielä virallisesti hakenut myyntilupaa rokotteelleen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– EMA arvioi tietoja sitä mukaa kuin niitä on saatavilla päättääkseen, ovatko (rokotteen) hyödyt suuremmat kuin haitat. Jatkuva arviointi jatkuu, kunnes virallisen myyntilupahakemuksen tekemiseksi on riittävästi tietoja, lääkevirasto kertoo tiedotteessaan.

Arvioinnin aloittamisella etukäteen pyritään nopeuttamaan myyntilupahakemuksen käsittelyä sen jälkeen, kun se on virallisesti tehty EMAlle. Normaalisti kaiken tarvittavan datan täytyy olla valmiina ennen kuin arviointi aloitetaan.

Sinovacin rokote hyväksyttiin käyttöön Kiinassa helmikuussa.

Myös Sputnik otettu arviointiin

Sinovacin rokotteen tavoin myös venäläinen Sputnik V -rokote on otettu arviointiin ennen virallista myyntilupahakemusta. EMA tiedotti asiasta maaliskuussa.

EMA on tähän mennessä suosittanut myyntiluvan myöntämistä neljälle koronavirusrokotteelle. Sen jälkeen, kun EMA suosittelee luvan myöntämistä, täytyy EU-komission vielä hyväksyä se. Lupa on myönnetty Johnson & Johnsonin, Pfizerin ja Biontechin, Modernan ja Astra Zenecan rokotteille.

Von der Leyen: Koronarokotustahti kiihtyy EU:ssa

Koronarokotustahti on kiihtymässä ympäri Euroopan unionia, sanoo EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Asiaa Twitterissä kommentoineen puheenjohtajan mukaan neljännes eurooppalaisista on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen.

Von der Leyenin mukaan EU:lla on tarpeeksi rokotteita, jotta rokotettujen määrä EU:n aikuisväestöstä nousee heinäkuussa 70 prosenttiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE