Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Emma Kari avautuu Fatim Diarran insestipuheista: “Kun tummaihoinen nuori nainen mokaa somessa raskaasti, armoa ei anneta”

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari kommentoi vihreiden helsinkiläisen valtuutetun Fatim Diarran insestipuheista syntynyttä kohua. Kartin mukaan Suomessa on tapana puhua toisistamme liian usein julmalla ja ilkeällä tavalla.

“Kaupunkilaiset haukkuvat toisessa kaupungissa asuvia tai niitä, jotka eivät asu kaupungissa. Maaseudulla asuvat puhuvat ilkeästi kaupunkilaisista tai viereisen kylä asukkaista. Heterot haukkuvat homoja, terveet vammaisia ja vaaleaihoiset tummaihoisia.”

Kari kirjoittaa Facebook-tilillään.

“Kun tummaihoinen nuori nainen mokaa somessa raskaasti, armoa ei anneta. Tuore ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu teki ilkeän, julman ja täysin tuomittavan kommentin yksityisellä Facebook-sivullaan. Sen jälkeen hänen sähköpostinsa, Facebookkinsa ja puhelimensa on muistuttanut ihmiskunnan viemäriä. N****ri- ja huorasolvaukset sekä tappo- ja raiskausuhkaukset seuraavat toisiaan. Kaikkea tätä seuratessa ei voi olla kysymättä, mitä ihmettä tässä maassa tapahtuu?”

Karin mukaan koko kohusta on jäänyt pääasiassa surullinen olo.

“Se muistuttaa siitä, miten me tässä maassa puhumme toisistamme. Miten ilkeitä me osaamme olla. Miten armottomalla tavalla ja julmalla puheella lähdemme lynkkaamaan sitä yksilöä, joka edustaa silmissämme jotain muuta kuin meitä itseämme.”

Diarra synnytti perjantai-iltana kohun sosiaalisessa mediassa kirjoittamalla Facebook-keskustelussa kommentin, jossa hän totesi ”Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on anketa, ainoa syy sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua”.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä huomasi kirjoituksen, ja postasi sen kuvankaappauksella Twitteriin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE