Politiikka

Emma Kari avautuu häpeästään – ”Kokonaisia kyliä poltetaan, naisia raiskataan, ihmisiä kidutetaan ja tapetaan silmittömästi”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari Myanmarin johtajan Aung San Suu Kyin toimintaan. Aung San Suu Kyi sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1991.

”Kymmenen vuotta sitten laukussani oli pinssi, jossa luki: ”Free Aung San Suu Kyi”.”

Kari kertoo asiasta Facebook-sivuillaan.

”Nyt Aung San Suu Kyi on Myanmarin johtaja. Hän seisoo hiljaisena, kun hänen omassa maassaan tehdään etnistä puhdistusta. Sama hiljaisuus tuntuu vaivaavan koko maailmaa.”

”Raportit armeijan väkivallasta rohingya-muslimivähemmistöä kohtaan ovat järkyttäviä. Kokonaisia kyliä poltetaan, naisia raiskataan, ihmisiä kidutetaan ja tapetaan silmittömästi. Minä häpeän sitä, että kannoin Aung San Suu Kyin pinssiä.”

Kari kirjoittaa, kuinka epätoivoiset ihmiset ovat paenneet Myanmarin armeijan julmaa väkivaltaa Bangladeshiin.

”Suomeen tuli viime vuonna yhtä monta turvapaikanhakijaa kuin Myanmarista pakeni Bangladeshiin muutamassa päivässä. Bangladeshin pakolaisleirejä kuvaillaan maailman epätoivoisimmiksi paikoiksi. Rahaa ei ole. Ruokaa ei ole. Suojia ei ole.”

”Me elämme jälleen yhtä synkkää hetkeä maailman historiassa, jolloin kansainvälinen yhteisö levittelee käsiään hirmutekojen edessä. Silloin tavallisten ihmisten teoilla on merkitystä. Auta näitä ihmisiä.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat