Kuvataide

EMMA tuottaa taidetta Tapiolan metroasemalle

EMMA
Kim Simonsson metrotaideteoksensa kimpussa.
EMMA
Kim Simonsson metrotaideteoksensa kimpussa.
EMMA
Kim Simonsson metrotaideteoksensa kimpussa.

Espoon modernin taiteen museo EMMA saa elokuussa läheisyyteensä kaivatun metroaseman. Parhaillaan EMMA:ssa tuotetaan uutta julkista taideteosta, jolla on keskeinen rooli asemalla, ja joka on suunniteltu tilojen arkkitehtonisen ilmeen kanssa kokonaisuudeksi. Teos saa myös digitaalisia olomuotoja, mikä poikkeaa perinteisestä, paikkasidonnaisesta julkisesta taideteoksesta.

Tapiolan aseman arkkitehtuurissa valkoisuus on läpikäyvää, joten valkoisista keramiikkaveistoksista tunnetun Kim Simonssonin valinta metroteoksen tekijäksi osuu kohdalleen.

EMMA:lle tuotantomalli hankkeessa on ollut poikkeuksellinen. Yleensä julkiset taidehankkeet rahoitetaan prosenttiperiaatteella, mutta tässä tapauksessa EMMA otti mittavan rahoituksen hankinnan omalle vastuulleen, kun se ei järjestynyt rakennushankkeesta. Hankkeen päätukijat taidemuseon lisäksi ovat Espoon kaupunki, Saastamoisen säätiö ja Svenska kulturfonden.

Simonssonin teos paljastetaan Tapiolan asemalla 10.8. ja on yleisön nähtävillä, kun Länsimetron liikennöinti alkaa 15.8. Tapiolan asemalta tulee olemaan EMMA:an matkaa noin puoli kilometriä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat