Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

”Emme halua toista Tshernobyliä”

AFP / LEHTIKUVA / ANDREY BORODULIN
Venäläissotilas piti vahtia Zaporizhzhjan ydinvoimalan vieressä. (kuva toukokuun alusta)

Ukrainalaistietojen mukaan Venäjän joukot suunnittelevat Zaporizhzhjan ydinvoimalan eristämistä ukrainalaisesta sähköverkosta. Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Venäjä on kieltäytynyt kansainvälisistä vaatimuksista demilitarisoida Zaporizhzhjan ydinvoimala. Ukrainan ydinvoimayhtiö Energoatomin ja Ukrainan sotilastiedustelun mukaan Venäjä on sen sijaan valmistautunut järjestämään ydinvoimalalla laajamittaisen ”provokaation”.

Venäjä valtasi Zaporizhzhjan ydinvoimalan maaliskuussa. Viime viikkoina voimalan alueelle on kohdistunut useita iskuja, joista Ukraina ja Venäjä ovat syyttäneet toisiaan. Tilanne on herättänyt pelkoja mahdollisesta ydinonnettomuudesta.

Ydinvoimalan vapauttamista venäläisistä joukoista on vaatinut muun muassa Ukrainassa vieraileva YK:n pääsihteeri Antonio Guterres.

BBC:n mukaan Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on luvannut keskustella Zaporizhzhjan ydinvoimalan turvallisuustilanteesta Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Erdogan vieraili torstaina Lvivissä Länsi-Ukrainassa. Erdogan on kertonut Turkin olevan huolissaan Zaporizhzhjan ydinvoimalan tilanteesta.

- Emme halua toista Tshernobyliä, hän sanoi torstaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE