Uutiset

Emmi Jurkan elämä näyttämölle – KSR:n Hämeen rahasto tukee alueellista kulttuuri- ja sivistystyötä

Pianisti Eero Ojanen ja näyttelijä Erkki Saarela.
Pianisti Eero Ojanen ja näyttelijä Erkki Saarela.
Pianisti Eero Ojanen ja näyttelijä Erkki Saarela.

Kansan sivistysrahaston Hämeen rahasto järjestää tulevana sunnuntaina Ilta Emmin kanssa -teatteriesityksen Hämeenlinnan teatterissa. Esityksen vetonaulana toimii näyttelijä Erkki Saarela, lisäksi esityksessä on mukana pianisti Eero Ojanen. Esitys kuvaa suomalaisen näyttämötaiteen legendan, näyttelijätär Emmi Jurkan elämää.

KSR:n Hämeen rahaston puheenjohtaja Aarne Kaurasen mukaan niin Hämeen rahasto kuin sen alarahasto, Kari Laitisen muistorahasto, ovat vakiinnuttaneet asemansa alueellisena kulttuuri- ja sivistystyön tukijana. Tapahtuman tuotot menevät täysimääräisenä rahastolle, ja tarkoituksena on vahvistaa rahastojen pääomia.

– Haluamme saada lisää pääomaa rahastoihin, jotta pystymme jakamaan enemmän apurahoja aktiivisille kulttuuri-ihmisille, järjestöille ja alan opiskelijoille. Tämän vuoden osalta apurahojen haku on loppunut, mutta ensi vuonna on taas uusi haku. Jatkossa on tarkoitus jakaa rahaa entistä enemmän ja entistä useammalle, Kauranen toteaa.

Hämeen rahaston tehtävänä on tukea yhteiskunnallisesti suuntautunutta kulttuuri- ja sivistystyötä Hämeessä jakamalla apurahoja rahaston pääomatuotoista. KSR:n Hämeen rahastolta voi hakea apurahaa esimerkiksi opiskeluun, musiikki-instrumentin hankintaan, opintomatkalle tai kurssille osallistumiseen.

Kansan sivistysrahaston Hämeen Rahaston Ilta Emmin kanssa-esitys Hämeenlinnan Teatterissa sunnuntaina 2.10. klo 15.00.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat