Politiikka

”En enää koskaan osallistu tällaisiin tapaamisiin” – Juncker hurjistui europarlamentille

Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP

Euroopan parlamentin lähes tyhjä istuntosali sai komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin haukkumaan parlamentin tiistaina poikkeuksellisen tylysti. Yhdeksältä aamulla alkaneessa istunnossa oli paikalla vain kourallinen europarlamentaarikoista.

Strasbourgissa pidetyssä istunnossa Maltan pääministeri Joseph Muscat oli kertomassa juuri päättyneestä puheenjohtajakaudesta ja sitä oli summaamassa myös komission johto.

Muscatin jälkeen puhunut Juncker sanoi parlamentin olevan naurettava.

– On suorastaan turhaa tulla tähän saliin. Täällä on kolmisenkymmentä meppiä, mikä osoittaa, ettei parlamenttia voi ottaa vakavasti.

Juncker jatkoi uskovansa, että talo olisi täynnä, jos puhujana olisi Saksan liittokansleri Angela Merkel tai Ranskan presidentti Emmanuel Macron.

”On suorastaan turhaa tulla tähän saliin.”

Puhemies Antonio Tajani vaati Junckeria kunnioittamaan parlamenttia ja muistutti, ettei parlamentti vastaa komissiolle vaan päinvastoin.

– Minä en enää koskaan osallistu tällaisiin tapaamisiin. Komissio on parlamentin valvonnan alla, mutta parlamentin pitää kunnioittaa pieniäkin jäsenmaita. Maltan pääministeri, ministerit ja virkamiehet ovat tehneet erinomaista työtä, Juncker vastasi.

Tiedossa ei ole, kuinka moni suomalaismepeistä oli paikalla, koska EU-parlamentti listaa läsnäolot vain äänestyksissä, joista ensimmäinen ajoittui puolillepäivin.

Parlamentin tiedottajan mukaan Juncker ja Tajani tapasivat vielä keskustelun jälkeen, ja asian kerrotaan olevan Tajanin puolelta loppuun käsitelty.

Anniina Luotonen–STT

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat