Politiikka

”En kannata blokkipolitiikkaa, mutta…” – Li Anderssonilta HS:ssa ehdotus SDP:lle ja vihreille

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson haluaa syventää oman puolueensa, SDP:n ja vihreiden yhteistyötä kohti eduskuntavaaleja. Hän ehdottaa Helsingin Sanomissa, että puolueet voisivat sopia ennen vaaleja yhteisistä tavoitteista, joihin sitoudutaan.

– En kannata blokkipolitiikkaa, jossa on yhteinen vaaliohjelma. Puolueilla on eri painotuksia ja sisältöjä, hän kuitenkin lisää.

Kolmea oppositiopuoluetta yhdistää ainakin sama kanta sote-uudistuksen valinnanvapaudesta. HS:n mukaan puolueet ovat ”enemmän tai vähemmän valmiita kaatamaan valinnanvapauden, jos pääsevät hallitusvastuuseen.

Anderssonille valinnanvapaus tarkoittaa ”pakkoyksityistämistä ja pakkoyhtiöittämistä”. Hän korostaa HS:n haastattelussa, että kunnalliset yhtiöt jäävät kilpailussa jalkoihin, koska niiden vastuulle jää erikoissairaanhoito.

– Voitontekomahdollisuudet jäävät yksityisille toimijoille, mutta julkinen valta vastaa siitä hoidosta, jossa raskaimmat kustannukset syntyvät, Li Andersson huomauttaa lehden haastattelussa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat