Ulkomaat

”En olisi presidentti, joka lähtisi lomalle”, sanoi Trump vuonna 2015

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aloittanut 17 päivää kestävän lomansa. Presidentti suuntasi perjantaina New Jerseyssä sijaitsevalle golfkerholleen.

Siinä ei ole mitään poikkeavaa, että Yhdysvaltain presidentti ottaa lomaa. Trump on kuitenkin aiemmin sanonut olevansa presidentti, joka ei lomaile. Hän on myös kritisoinut edeltäjäänsä Barack Obamaa tämän lomaillessa.

– En olisi presidentti, joka lähtisi lomalle. En olisi presidentti, joka ottaisi vapaa-aikaa, Trump sanoi vuonna 2015.

Obaman lomailua Trump puolestaan kommentoi esimerkiksi vuonna 2011 Twitterissä, kun Obama oli ollut golfaamassa ja sitten suuntaamassa kymmeneksi päiväksi Martha’s Vineyardiin Massachusettsin rannikolle.

– Hyvä työetiikka, Trump tviittasi tuolloin.

Valkoinen talo kommentoi Trumpin perjantaina alkanutta lomaa sanomalla, että presidentti aikoo jatkaa työskentelyä lomansa aikana.

– Presidentti jatkaa työskentelyä seuraavaan kahden viikon aikana, Valkoisen talon edustaja sanoi.

WP: Trump lomaillut ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana enemmän kuin Obama

Washington Post -lehden mukaan Trump on virkakautensa ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana pitänyt enemmän vapaapäiviä kuin Obama aikanaan. Lehden mukaan elokuun loppuun mennessä Trump on viettänyt kautensa aikana 53 vapaapäivää. Obaman vapaapäivien määrä oli lehden mukaan 15 vuoden 2009 elokuun loppuun mennessä.

Ison osan vapaapäivistään Trump on viettänyt nimeään kantavissa kohteissa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat