Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Englannissa noin 28 miljoonaa ihmistä joutuu tästedes noudattamaan tiukkoja koronarajoituksia

Lehtikuva

Laajat koronarajoitukset ovat jälleen arkea monessa Euroopan maassa. Esimerkiksi Englannissa noin 28 miljoonaa ihmistä eli yli puolet väestöstä joutuu tästedes noudattamaan tiukkoja rajoituksia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lontoossa ja muualla Englannissa sisätiloissa ei saa kokoontua ihmisiä eri ruokakunnista. Jo aiemmin Englannissa on ollut voimassa määräys, joka kieltää yli kuuden ihmisen kokoontumiset. Lisäksi pubien ja ravintoloiden täytyy sulkea ovensa iltakymmeneltä.

Pohjois-Irlannissa puolestaan pubit ja ravintolat suljettiin perjantaina kuukaudeksi. Lisäksi koulujen lomia pidennettiin. Walesissa taas kiellettiin ihmisten saapuminen maan sellaisista osista, joissa viruksen levinneisyys on suurta.

Italian Lombardiassa vierailut kielletty vanhainkoteihin

Myös Italiassa on lisätty rajoitustoimia, joilla koronaviruksen leviämistä yritetään hillitä.

Pohjois-Italian Lombardiassa ravintoloiden on sulkeuduttava puoliltaöin ja kaikki amatööriurheilutapahtumat on keskeytetty, koska koronavirus leviää jälleen alueella.

Iltakuuden jälkeen vain pöytiintarjoilu on sallittua ravintoloissa, eikä alkoholia saa ostaa mukaan. Myös ulkotiloissa syöminen ja juominen on kielletty.

Vierailut vanhainkoteihin on myös kielletty, elleivät lääkintäviranomaiset anna vierailuun erillistä lupaa. Uudet rajoitukset ovat voimassa marraskuun 6. päivään saakka.

Alueen kouluissa taas on tarkoitus vuorotella etäopiskelua ja luokissa pidettäviä tunteja.

Italiassa kerrottiin perjantaina kymmenestätuhannesta uudesta koronatartunnasta vuorokauden aikana, ja tilanne on nyt pahin Lombardiassa. Euroopan ensimmäiset koronavirustartunnat todettiin juuri siellä helmikuussa.

Toiseksi pahiten kärsineellä Campanian alueella Etelä-Italiassa taas on suljettu kouluja ja kielletty juhlat ja hautajaissaatot. Pääministeri Giuseppe Conten hallitus määräsi viikolla voimaan maskipakon ulkona liikuttaessa ja pidensi poikkeusolojen voimassaoloa tammikuun loppuun. Lehtitietojen mukaan Conte harkitsee seuraavansa Ranskan esimerkkiä öisillä ulkonaliikkumiskielloilla.

Ulkonaliikkumiskiellot koskevat kolmannesta ranskalaisista

Ranskassa otettiin lauantaina käyttöön laajoja, suurkaupunkeja koskevia ulkonaliikkumiskieltoja. Yölliset ulkonaliikkumiskiellot ovat voimassa Pariisissa ja muissa suurissa kaupungeissa.

Ulkonaliikkumiskiellon piirissä on noin 20 miljoonaa ihmistä eli noin 30 prosenttia Ranskan väestöstä. Liikkumisrajoitus on voimassa iltayhdeksästä aamukuuteen.

Huolta aiheuttaneiden koronatartuntamäärien vuoksi asetettujen rajoitusten on tarkoitus olla voimassa ainakin kuukauden ajan. Rajoituksista antoi määräyksen aiemmin tällä viikolla maan presidentti Emmanuel Macron.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE