Ulkomaat

Ensimmäiset naiset valittu Trumpin hallintoon: molemmat arvostelijoita

Lehtikuva
Nikki Haley on kuulunut Trumpin arvostelijoihin.
Lehtikuva
Nikki Haley on kuulunut Trumpin arvostelijoihin.
Lehtikuva
Nikki Haley on kuulunut Trumpin arvostelijoihin.

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump on valinnut hallitustason tehtäviin tähän mennessä kaksi naista, kertoo muun muassa BBC. Yhdysvaltain YK-suurlähettilääksi valitun Etelä-Carolinan kuvernöörin Nikki Haleyn lisäksi hallintoon on valittu myös republikaani Betsy DeVos. Hän saa opetusministerin tehtävät.

DeVos, 58, on kouluaktivisti ja republikaanipuolueen suurlahjoittaja, kertoo Politico -verkkolehti. BBC:n mukaan myös DeVos on Haleyn tavoin kuulunut Trumpin arvostelijoihin.

Intialaistaustainen 44-vuotias Haley on Etelä-Carolinan ensimmäinen naispuolinen kuvernööri. Hän on republikaanipuolueen oikeistosiiven nouseva tähti.

Haleylla ei ole juurikaan ulkopoliittista kokemusta.

Republikaanien Ben Carson on ilmaissut, että hänelle olisi mahdollisesti luvassa paikka Trumpin hallinnossa. Yhdysvaltain presidenttikilvasta maaliskuussa pudottautunut Carson kirjoitti Facebookissa, että ”tulossa on ilmoitus roolistani Amerikan mahtavaksi tekemisessä”. Asiasta uutisoi BBC.

Trump tviittasi jo tiistaina, että harkitsee vakavasti valitsevansa Carsonin asuntoministeriöön. Carson on eläkkeellä jäänyt neurokirurgi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat