Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

Ensimmäistä kertaa Sulkavan Suursoutuihin osallistunutta Emma Luukkoa hymyilyttää – ”Kaverit pelottelivat etten selviäisi, mutta tässä ollaan”

Pieni etelä-savolaiskunta vilkastuu kun soutuväki moninkertaistaa ihmismäärän kyläraitilla. Sulkavalla soudetaan jo 52. kerran ja vaikka osallistujamäärät ovat huippuvuosista vähentyneet väkeä riittää vielä pitämään soutuperinnettä yllä. Myös Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit osallistuivat soututapahtumaan omalla tapahtumateltalla sekä soutujoukkueella.

SDP Kaakkois-Suomen soutujoukkueessa soutivat tänä vuonna Veikko Myyryläinen (Mikkeli), Emma Luukko (Kouvola), Niina Ristolainen (Kouvola), Sami Arola (Kouvola), Sirpa Nokelainen (Sulkava), Marko Vasara (Sulkava), Harri Loponen (Lappeenranta), Katja Vasara (Lappeenranta), Toni Kailio (Lappeenranta), Johanna Thomander-Tiainen (Lappeenranta), Heidi Kyyrö (Ruokolahti), Matti Pulkkinen (Imatra), Jari Viuhkonen (Imatra), joukkueen kuopus, 15-vuotias Jesse Viuhkonen sekä perämiehenä Ilkka Nokelainen (Imatra)
Joukkue saapui maaliin ajassa 7:59:11.

Joukkueen soutajista puolet olivat ensikertalaisia. Yhtenä ensikertalaisena mukaan osallistui Kaakkois-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja Emma Luukko. Aamu neljän herätyksen ja kuudenkymmenen kilometrin soutamisen jälkeen Luukkoa hymyilyttää:

– Kaverit pelottelivat etten selviäisi, mutta tässä ollaan ja kädetkin ehjänä!

Soutujoukkue ja kansanedustaja Niina Malm soutu-urakan jälkeen. Kuva: Sanna Koskenranta

Lauantaina SDP:n tapahtumateltalla oli tavattavissa tuore kansanedustaja Niina Malm. Kansanedustajaa jututtaneet ihmiset antoivat tukea hallitusohjelmalle ja toivoivat päätöksenteon taustalle inhimillisyyttä.

–  Moni tuli puhumaan avoimuudesta ja inhimillisyydestä päätöksenteossa. On myös monia asioita, jotka ihmisiä aidosti huolestuttavat kuten työllisyys, vanhustenhoito sekä työikäisen väestön väheneminen keskuskaupunkien ulkopuolella, Malm sanoo.

Itsekin kirkkovenesoudun kokenut Malm oli myös lähettämässä ja vastaanottamassa SDP:n soutujoukkuetta. Joukkueessa soutivat myös hänen puolisonsa sekä 15-vuotias poikansa.

–  Joukkueen osallistumien soutuun tuo hyvällä tavalla erilaista näkyvyyttä ja on myös arvostettava suoritus kaikilta soutajilta. Myös isä-poika-elämyksenä varmasti ainutlaatuinen, Malm naurahtaa.

SDP:n teltalla veikattiin kahden päivän ajan joukkueen soutuaikaa. Lähin veikkaus osui alle kahden minuutin päähän ja älypuhelimen voitti 5-vuotias Taneli.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE