Politiikka

Entinen pääministeri ruoskii puoluettaan – ”Häpeällistä”

Lehtikuva
Anneli Jäätteenmäki.
Lehtikuva
Anneli Jäätteenmäki.
Lehtikuva
Anneli Jäätteenmäki.

Entinen pääministeri, keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki arvostelee Avain-lehden kolumnissaan Juha Sipilän hallitusta ja omaa puoluettaan keskustaa tasa-arvon puutteesta. Jäätteenmäen mukaan kaiken piti olla selvää naisten nousulle päättäviin asemiin jo vuosia sitten.

– Ollessani pääministeri vuonna 2003 halusin johtamaani hallitukseen yhtä paljon miehiä ja naisia. Näin tapahtuikin. Ensimmäistä kertaa Suomen historian aikana. Tänään olen surullinen. Minne naiset ovat hallituksesta kadonneet, Jäätteenmäki kysyy.

Hän kertoo tuntevansa asiasta itsekin syyllisyyttä ja pohtii onko tehnyt tarpeeksi tasa-arvon eteen. Hallituksen tilanne on Jäätteenmäen mukaan synkkä.

Ennen kaikkea olen huolissani keskustelun puutteesta omassa puolueessamme keskustassa.

– Naisia on häpeällisen vähän nykyisessä hallituksessa. Suoraan sanottuna se tarkoittaa, että politiikassa naisiin ei luoteta. Luottamus on yhteisten asioiden hoidossa elintärkeää.

Tasa-arvosta pitäisi Jäätteenmäen mukaan uskaltaa puolueissa keskustella.

– Ennen kaikkea olen huolissani keskustelun puutteesta omassa puolueessamme keskustassa.

– Ymmärrän, että asian esillä pitäminen on vaikeaa. Minäkin olen ollut hiljaa, vaikka hiljaa mielessäni olen ollut vuorotellen surullinen, pettynyt tai raivoissani. Nyt en voi enää pitää kaikkea sisälläni. Puhumattomuus ja äänettömyys asian ympärillä on niin äänekästä, Jäätteenmäki kirjoittaa kolumnissaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat