Epäillyistä raiskauksista uutta tietoa

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

UUlkomaalaisten tekemiksi epäillyt raiskausrikokset lisääntyivät viime vuonna edellisvuoden 180:stä 217:ään, kertoo Poliisihallitus. Ulkomaalaisten epäillyt pahoinpitelyt nousivat 3 200:sta 4 000:een.

Poliisin mukaan turvapaikanhakijoiden määrän kasvu kuitenkin näkyi lähinnä hälytystehtävissä esimerkiksi vastaanottokeskuksien levottomuuksien vuoksi.

Viime vuonna turvapaikanhakijoita oli epäiltynä 12 törkeässä raiskauksessa, 13 raiskauksessa, 22 seksuaalisessa ahdistelutapauksessa ja kahdessa pakottamisessa seksuaaliseen tekoon.

Poliisin mukaan esimerkiksi uudenvuoden ahdistelutapaukset eivät vielä näy tilastoissa, vaan kirjautuvat pääosin tammikuulle.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan ulkomaalaisten tekemät joukkoahdistelut ovat Suomessa uusi ilmiö. Kolehmaisen mukaan on kuitenkin myös syytä huomata, että kokonaiskuvassa ulkomaalaisten tekemiksi epäiltyjä rikoksia näyttää olevan sen verran, kuinka paljon kutakin etnistä ryhmää tai kansallisuutta on maassa.

– Siellä on venäläisiä, virolaisia ja ruotsalaisia täsmälleen sen mukaan, miten maahan on tullut, Kolehmainen sanoo.

Kolehmaisen mukaan turvapaikanhakijoiden epäiltyjä sota- ja terrorismirikoksia on kymmenkunta tai hieman yli. Hänen mukaansa vihje epäillyistä rikoksista on voitu saada esimerkiksi videolta.

Rikosten selvittäminen on hänen mukaansa äärimmäisen hankalaa ja vaatii kansainvälistä yhteistyötä.

Korjaus: Vuonna 2015 ulkomaalaisten epäillyt raiskausrikokset lisääntyivät edellisvuoden 180 tapauksesta 217:ään, ei 240:een.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat