Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Erdogan vannoo virkavalansa – paikalla Stoltenberg ja Bildt

AFP / LEHTIKUVA / ADEM ALTAN
Erdogan Ankarassa 30. toukokuuta.

Turkissa presidentti Recep Tayyip Erdogan vannoo tänään virkavalansa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Virkavalan vannomiseen osallistuu myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, joka vierailee Turkissa tänään ja huomenna. Hän tapaa Erdoganin ja turkkilaisia virkamiehiä.

Stoltenbergin vierailun taustalla on oletettavasti toive saada Turkki hyväksymään Ruotsin Nato-jäsenyys.

Stoltenberg sanoi aiemmin tällä viikolla, että on aika toivottaa Ruotsi sotilasliiton jäseneksi. Stoltenberg sanoi Naton epävirallisen ulkoministerikokouksen päätteeksi Oslossa, että Ruotsi on täyttänyt kaikki viime vuonna antamansa lupaukset Turkille, ja viittasi torstaina Ruotsissa voimaan tulleeseen uuteen terrorismilakiin.

RUOTSIN pääministeri Ulf Kristersson lähettää Stoltenbergin seuraksi virkaanastujaisiin maan entisen pää- ja ulkoministerin Carl Bildtin.

Ruotsin tavoitteena on ollut päästä Naton täysjäseneksi ennen Vilnassa heinäkuussa pidettävää Naton huippukokousta.

Turkin lisäksi Unkari ei ole ratifioinut Ruotsin jäsenyyttä.

Erdogan voitti viime viikolla Turkin presidentinvaalit, jotka menivät toiselle kierrokselle. Erdogan voitti vaalit noin 52 prosentilla äänistä. Hänen oppositioliittoumaa johtavan haastajansa Kemal Kilicdaroglun äänet jäivät noin 48 prosenttiin.

Vaalilautakunnan mukaan sunnuntain vaalit sujuivat kaiken kaikkiaan hyvin eikä äänestyksessä noussut esiin epäilyksiä vaalivilpistä.

VAALIT käytiin tälläkin kertaa hyvin epäsuhtaisessa asetelmassa. Erdoganin hallinto kontrolloi koko valtionkoneistoa vaalilautakuntaa myöten ja valtaosaa Turkin mediasta. Erdogan on presidenttikautensa aikana rajoittanut niin opposition kuin median toimintaa.

Heti vaalien jälkeen Turkissa avattiin tutkinta lähes kaikkien riippumattomien tai opposition televisiokanavien sunnuntaisesta vaaliuutisoinnista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE