Kotimaa

Erikoinen oikeusjuttu päätökseen tänään – tuomiosta ei voi valittaa

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen. Ei niin mukava päivä tänään.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen. Ei niin mukava päivä tänään.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen. Ei niin mukava päivä tänään.

Korkein oikeus antaa tänään aamulla ratkaisunsa valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen virkarikosepäilystä. Syyttäjän mukaan Nissinen syyllistyi tahalliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen, koska hän osallistui esteellisenä syyttäjälaitoksen koulutushankintoihin vuosina 2007–2017.

Nissinen myöntää tuottamuksellisen virkavelvollisuuden rikkomisen, mutta kieltää tahallisuuden. Hän ei kertomansa mukaan ymmärtänyt olleensa esteellinen, kun syyttäjälaitokselle hankittiin koulutusta hänen veljensä yritykseltä.

– Minulle on täysin vieras ajatus, että jos olisin (esteellisyyden) käsittänyt, olisin silti toiminut, kuten tein. En voi käsittää, miksi olisin ehdoin tahdoin menetellyt rikolliseksi tietämälläni tavalla, Nissinen sanoi marraskuun puolessa välissä, kun häntä kuultiin korkeimmassa oikeudessa.

Syyttäjänä toimiva apulaisoikeuskansleri Kimmo Hakonen vaatii Nissiselle vähintään 60:tä päiväsakkoa, mutta ei tämän erottamista.

– Kyse ei ole yksittäisestä hankinnasta, vaan toiminnasta kymmenen vuoden aikana. Jos tässä ei ole kyse tahallisesta toiminnasta, niin missä virkamiehen toiminnassa sitten voisi olla, Hakonen sanoi marraskuussa.

Nissinen jäi itse hakemalleen virkavapaalle maaliskuussa esitutkinnan alettua. Elokuun lopussa oikeusministeriö pidätti hänet virasta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat