Ulkomaat

Erikoissyyttäjä kiinnostui: Neuvotteliko Valkoisen talon turvallisuusneuvonantaja Gülenin palauttamisesta?

Yhdysvalloissa Venäjä-tutkintaa johtavan erikoissyyttäjä Robert Muellerin kerrotaan selvittävän, neuvotteliko Valkoisen talon entinen turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn turkkilaisen uskonoppineen Fethullah Gülenin palauttamisesta Turkkiin.

Asiasta uutisoivat NBC News ja Wall Street Journal -lehti. Asiasta ovat kertoneet medioille tutkintaa lähellä olevat lähteet.

WSJ:n tietojen mukaan Flynnille ja hänen pojalleen Michael Flynn Jr.:lle tarjottiin 15 miljoonaa dollaria Gülenin toimittamisesta Turkkiin. NBC News puolestaan kertoo, että 15 miljoonaa dollaria olisi tarjottu vanhemmalle Flynnille, mutta viranomaiset myös tutkivat nuoremman Flynnin mahdollista osuutta asiaan.

Turkki on syyttänyt Yhdysvalloissa olevaa Güleniä vuoden 2016 vallankaappausyrityksestä ja vaatinut, että Yhdysvallat karkottaisi hänet.

Lähteet: Flynn tapasi turkkilaiset klubilla New Yorkissa.

Tutkinnasta perillä olevien lähteiden mukaan Flynn tapasi Turkin hallinnon edustajia joulukuussa klubilla New Yorkissa. Yhden WSJ:n lähteen mukaan keskusteluissa muun muassa pohdittiin Gülenin viemistä pois Yhdysvalloista yksityiskoneella.

Lehden tietojen mukaan liittovaltion poliisin FBI:n tutkijat ovat kysyneet tietoja tapaamisesta ainakin neljältä ihmiseltä.
NBC Newsin mukaan on kuitenkin epäselvää, olisiko Flynn voinut toteuttaa väitetyn suunnitelman Gülenin toimittamisesta Turkkiin.

FBI:n Venäjä-tutkinnan johto annettiin Muellerille pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump erotti viraston johdossa olleen James Comeyn. Comey on väittänyt, että Trump yritti painostaa häntä lopettamaan Flynniä koskevat tutkimukset.

Flynn joutui eroamaan valehdeltuaan tapaamisestaan Venäjän Yhdysvaltain-lähettilään Sergei Kisljakin kanssa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat